Zingende supermodellen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nederland speelt volgens Eugene een belangrijke rol in de hedendaagse modewereld. Denk bijvoorbeeld aan het succes van Doutzen Kroes, Yfke Sturm, maar ook ontwerpers Viktor & Rolf zijn van Nederlandse afkomst. Deze modewereld is zo speciaal en heeft zo'n ongelooflijke aantrekkingskracht voor veel mensen, denk aan programma's als Hollands Next Topmodel en Project Catwalk, dat een musical wel een succes moet worden. Zeker als je maandenlang je 'huis' vindt in de theaterzaal van Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Een fantastische locatie, zo vind ook hoofdrolspeler Oren Schrijver. "Ja, dat is fantastisch. Ik spring op mijn brommer en ik speel en dan rij ik weer terug naar huis. Ik vind het geweldig." Ook hoofdrolspeelster Bettina Holwerda is dolblij dat ze niet met een musical hoeft te toeren. "Ik heb de afgelopen maanden alleen maar in de bus gezeten, ik kan geen bus meer zien!"

Een show vol geweldige muziek, fantastisch acteerwerk, spetterende dans, prachtige couture, emotie en humor. Die wereld waar mensen nieuwsgierig naar zijn, is de wereld van Supermodel. De wereld van modellen, mode en high society. Iedereen heeft er wel eens van gedroomd: een ster te zijn, zelf op een catwalk te staan, levensgroot in een reclamecampagne te zien te zijn. Kortom, de musical biedt een blik op de wereld waar mensen nieuwsgierig naar zijn. De combinatie van wereldbekende popmuziek (o.a. van Whitney Houston, Madonna, Brian Adams en Donna Summer) live gezongen en gedanst, prachtige modecreaties van ontwerper Ronald Kolk die op een catwalk geshowd worden door mooie mensen. En dit alles verwikkeld in een spannend dynasty-achtig verhaal.


Er wordt dus geen nieuwe muziek geschreven voor deze musical, maar gebruik gemaakt van bestaande popliedjes uit de jaren negentig. En daarover zijn de meningen verdeeld. Bettina Holwerda: "Ik vind de muziek heel mooi, maar ik denk dat het erg wennen zal zijn. Er worden geen nummers speciaal geschreven." Inge Ipenburg, die de rol van mode-ontwerpster op zich neemt, is dolenthousiast. "Het is geweldig. Je speelt een stuk en dan is er een nummer die er volledig bij aansluit. Ik vind het fantastisch. En het nummer dat ik mag zingen is zo ongelooflijk prachtig. Ik heb er heel veel zin in." Ze kon helaas niet verklappen welk nummer ze gaat zingen. "Nee, dat kan ik echt niet zeggen. Dat hebben we zo afgesproken. Maar het is helemaal anders dan wat ik normaal zing. Ik ben met mijn nieuwe zangleraar mijn lagere bereik aan het trainen en dat klinkt zo anders. Het is net alsof ik opnieuw leer zingen."

Maar het nummer van Inge is niet het enige waar de acteurs niet over willen praten. Wanneer ik vraag naar de rol van Oren, blijft hij vaag. "We hebben afgesproken met elkaar dat we niet teveel verklappen over de show. Er zitten zoveel grappige, spannende en verrassende elementen in, het zou jammer zijn als dat al bekend zou worden." Gelukkig is Bettina niet zo moeilijk en vertelt zij wel welke nummers zij ten gehore zal brengen: "All by myself, ik weet niet meer van wie het origineel is. Celine Dion heeft het ook gezongen, dat weet ik wel. En ik zing een nummer van Donna Summer, dat vind ik ook erg leuk om te doen."

Eugene Jans heeft het script geschreven en zal ook het stuk regisseren en de choreografie voor zijn rekening nemen. Daarnaast is hij ook de producer van de musical. Hij speelde zelf in musicals als Miss Saigon en Saturday Night Fever en regisseerde de modeshows van couturier Ronald Kolk en illusioniste Sita. Hij is dus geen onbekende en dat wordt zeer gewaardeerd door zijn castleden. Oren: "Het is geweldig wat hij doet en ik ben ongelooflijk dat ik met hem mag werken. Hij is ontzettend getalenteerd. Ik vind het echt een eer dat hij mij gevraagd heeft om mee te werken aan deze show."

Oren Schrijver heeft dus geen auditie hoeven doen voor de musical. En waar normaal alle artiesten zich suf auditeren, heeft ook Bettina Holwerda deze rol gekregen. Zij speelt hét supermodel van dit moment. "Ik ben gebeld. Ik hoop omdat ze vinden omdat ik goed ben en mijn werk goed doe." Voegt er lachend aan toe: "En misschien omdat ze me mooi vinden, ofzo?"

Vanaf januari 2009 tot en met 13 april 2009 wordt deze show opgevoerd in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website