Film: 'Elegy' en 'Young People Fucking' (+Win).

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Elegy

Met Elegy heeft regisseuse Isabel Coixet het boek The Dying Animal van Pulitzer-prijs winnaar Philip Roth verfilmd in haar visueel zo kenmerkende observerende stijl. Het verhaal draait om de passionele relatie tussen de gevierde hoogleraar David Kepesh (Ben Kingsley) en studente Consuela Castillo (Penélope Cruz) die zijn hoofd op hol brengt met haar schoonheid. David, gewaarschuwd door zijn collega en vriend George (Dennis Hopper), twijfelt er niet aan dat hun relatie vooral seksueel en vluchtig van aard is.

Maar meer dan ze beiden vermoeden staat het grote leeftijdsverschil een diepere band niet in de weg. David, die al zijn leven iedere vorm van binding uitsluit, voelt zich zelfs hoe langer hoe meer met Consuela verbonden op een manier die leeftijd en uiterlijk ontstijgt. Elegy is daarmee een innemend verhaal over ouder worden en de kracht van de liefde, die zich van leeftijd en lichamelijke imperfectie niets aantrekt.


Y.P.F.

Vijf luchtige verhalen over een avond seks tussen twee - of meer - mensen, dat was reden voor pers en publiek om reikhalzend naar Y.P.F. uit te kijken op filmfestivals. Films vol bloederige moorden en gruwelijke verkrachtingen draaien immers wereldwijd, maar een relatiecomedy met uit het leven gegrepen seks als onderwerp vertonen, durft vrijwel geen enkel land aan.

Y.P.F. (Young People Fucking) gaat over vijf stellen die gevolgd worden van voorspel tot het nagenieten. Eerst het getrouwde stel, waar Abby haar best doet om het seksleven met manlief Andrew nieuw leven in te blazen. Totdat blijkt dat de problemen dieper gaan dan de speeltjes die ze uit de kast trekt.

Vervolgens Matt en beste vriendin Kristen (Carly Pope), die ontdekken dat vrijblijvende seks tussen vrienden niet zo simpel is als het klinkt. Emotionele verwarring zorgt ook voor moeilijkheden als Mia nog een keer het bed deelt met ex Eric. Hebben ze elkaar eigenlijk wel zo losgelaten als ze beweren?

Minder problematisch lijkt het verhaal van stoere macho Ken (Callum Blue). Vertederd door zijn openhartigheid valt Jamie (Diora Baird) na de eerste date als een blok voor de mens achter de ruige façade. Ten slotte grote vragen bij Gord, die zijn roommate Dave uitnodigt voor een triootje met zijn vriendin. Aan de late kant realiseert ook hij zich wat de consequenties van onbekommerd plezier in bed kunnen zijn…

WIN!

Vrouw.nl mag enkele dvdpakketten + filmkaartjes van beide films weggeven. Om kans te maken op deze prijs, mail je naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Film" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze verloting loopt tot woensdag 17 september 09.00 uur.