Zou jij ook zo nieuwsgierig zijn?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als lezer van Een week in oktober lees je mee in het leven van Clara. Een bijzonder verhaal, waarin ze schrijft over de dood van haar minnaar. Ze is er van overtuigd dat hij door haar toedoen een hartaanval heeft gekregen. Geen enkel detail blijft onbesproken en het is dan ook niet vreemd dat haar man schrikt als hij het manuscript vindt. Is hij werkelijk zo saai? Heeft ze echt een relatie gehad met zijn collega Leonel Hyde? Hoe weet Clara van zijn buitenechtelijke relatie? Het brengt hem aan het twijfelen, doet hem verdriet, maar toch is hij steeds weer zo nieuwsgierig dat hij de schrijfsels van Clara er bij pakt.

Het verhaal is heel herkenbaar, aangrijpend en prachtig beschreven door de Chileense Elizabeth Subercaseaux, een nazaat van de bekende componist Robert Schumann. Met Een week in oktober heeft ze een roman geschreven over het huwelijk, over wat echtgenoten van elkaar weten en wat beter geheim kan blijven. Een verhaal over passie die verloren gaat, leugens en liefde.

Maar niet alleen Clemente heeft vragen, als lezer vraag je je ook af of Clara het verhaal uit haar duim heeft gezogen. De schrijfster weet dit perfect geheim te houden tot de laatste bladzijde. Hierdoor blijf je lezen, want je wil natuurlijk weten hoe het uiteindelijk afloopt. En dat hoort natuurlijk bij een goed boek!


Een week in oktober
Subercaseaux, E.
192 bladzijden
Uitgeverij: Mouria
ISBN: 9789045800479