Ik mocht Dido ontmoeten!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Zondag 19 oktober vertrokken mijn moeder en ik vroeg van huis richting Schiphol. Eerder die week was ik gebeld door Marlies van Vrouw.nl, dat ik de Dido-prijsvraag had gewonnen en dus mee mocht naar London. De muziek van Dido heeft een speciale betekenis voor mij. Daarom was ik ook echt door het dolle heen dat juist ik mee mocht naar haar albumpresentatie.

Om tien uur hadden we afgesproken op Schiphol. Daar stonden Marlies, Gwynne van platenmaatschappij Sony BMG, Jantina en haar vader (prijswinnaars Sky Radio) te wachten. Even kennis gemaakt met elkaar en daarna was het tijd om in te checken. Na een vlucht van slechts 45 minuten, kwamen we aan op London Heathrow. We hebben daar de bus gepakt naar het hotel. Samen met alle prijswinnaars, die uit heel Europa en zelfs uit Canada kwamen, zaten we in een mooi hotel dicht bij het vliegveld.

We konden onze kamers al in en we hadden dan ook lekker de tijd om nog even bij te komen, want anderhalf uur later werden we beneden in de lobby verwacht. Vol spanning stonden alle fans beneden en niemand had enig idee waar we naar toe gingen, want de locatie was geheim. Er kwamen twee grote bussen die ons naar de locatie brachten. Vanaf het moment dat we weggingen, heb ik dan ook elk bord bestudeerd langs de weg. Ik dacht natuurlijk: 'Misschien krijg ik opeens een geweldige ingeving en weet ik waar we naar toe gaan.' Maar helaas die ingeving kwam niet!

Na een uurtje rijden, kwamen we aan bij de geheime locatie: het was een schitterend landgoed, genaamd Notley Abbey. Het was een landgoed dat je vaak in films ziet, je weet wel met grote oprijlaan en dan aan het einde van de oprijlaan een geweldig huis. Eenmaal binnen moesten we onze tassen en jassen inleveren. Helaas mochten we zelf geen foto's maken, maar er was een fotograaf aanwezig. Nadat we alles hadden ingeleverd konden we verder lopen richting het gebouw waar het allemaal zou gaan plaatsvinden.


Daar kregen we een boekje waarin de songteksten van het nieuwe album stonden. De ruimte waar het allemaal zou plaatsvinden was mooi ingericht. Ik had echt het gevoel alsof ik in een grote huiskamer binnenkwam. Toen iedereen binnen was, kon het eindelijk allemaal beginnen en werden we toegesproken door iemand van Dido's platenmaatschappij. Na het welkomstpraatje kregen we dan eindelijk het nieuwe album te horen. Ja, wat kan ik over het nieuwe album zeggen? Het is echt weer typisch Dido: weer die heerlijke muziek waar je heerlijk bij kan weg dromen. Ik had echt het gevoel alsof ze nooit was weggeweest. Het nummer Grafton Street is dan nu ook echt al mijn favoriete nummer.

Na het beluisteren van het album was het tijd om een hapje te eten. En ik denk dat iedereen die mee was, het wel met me eens is dat de mini-hamburgers heerlijk waren! Na het eten kregen we een verassing, want Dido had een paar dagen ervoor besloten dat ze ook kwam optreden. Ze heeft ongeveer een half uur opgetreden en zowel oude als nieuwe hits laten horen. Het was echt een heel intiem concert en ze was ongelooflijk goed bij stem!


Na het concert was het dan eindelijk zover, we mochten Dido ontmoeten. In kleine groepjes werd iedereen naar Dido gebracht en na lang wachten waren wij dan ook eindelijk aan de beurt. Toch een beetje zenuwachtig liepen mijn moeder en ik daar naar binnen. Er was tijd voor een kort praatje en ondertussen werd er een foto gemaakt en signeerde ze het boekje dat we eerder gekregen hadden. Helaas was het toen alweer tijd om verder te gaan en onze jassen en tassen op te halen, want er stonden nog meer mensen achter ons te wachten die Dido wilden ontmoeten. Bij het ophalen van de jassen en tassen kreeg iedereen nog een mooie foto en een cd single mee. Toen iedereen klaar was, was het dan ook weer tijd om terug te gaan richting het hotel, waar we de dag hebben afgesloten met een drankje in de bar.

Heerlijk uitgeslapen, konden we de volgende dag nog lekker genieten van een fantastisch authentiek Engels ontbijt. Snel inchecken en door de douane. Gelukkig hadden we nog wat tijd voor ons zelf, die ik goed heb benut met shoppen. Maar ook hier kwam het moment dat we naar het vliegtuig moesten en 45 minuten later waren we dan ook weer geland op Schiphol. Helaas was er nu dan echt een einde gekomen aan twee geweldige dagen!