De 'Yellow Brick Road' van Sabrina Starke

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Starke begon als zangeres in een reggaeband en koos drie jaar geleden voor een solocarrière. Sinds die tijd regent het prijzen voor de Rotterdamse: in 2006 won ze de Talent Night, waarna ze in het Apollo Theater in New York stond. In datzelfde jaar werd ze tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/ songwriter . Na heel wat optredens op bekende podia waaronder North Sea Jazz Around Town en Crimejazz won ze eind 2007 ook nog eens de VSB fonds Music Matters Award en was ze een jaar muziekambassadrice van Rotterdam.

Starke is geboren in Paramaribo en kwam naar Nederland toen ze zes maanden oud was. Het lijkt alsof ze geboren is om muziek te maken: in een eerder interview met deze website, zegt ze dat muziek een groot deel is wat haar Sabrina maakt. Inspiratie haalt de zangers uit haar familie, de liefde, soul en jazz en de goede en slechte tijden in haar leven. Nu is het slechts wachten op haar grote doorbraak. En om die te bereiken timmert ze hard aan de weg. Met haar debuut-cd Yellow Brick Road en de single Do for love zijn de eerste stappen gezet.


Voor de cd Yellow Brick Road heeft ze samengewerkt met schrijversduo Beat Royalty en de nummers in Los Angeles opgenomen. Als je de cd gaat luisteren krijg je eerst de introductie She is. De zangeres draagt hier - erg verassend- een gedicht voor. Als ze eenmaal begint te zingen kan je niets anders doen dan meedeinen op de soul en genieten van haar warme stem. De titelsong op het album Yellow Brick Road is geschreven met Han Kooreneef. Deze schrijver is onder andere bekend van Marco Borsato en Alain Clark. In sommige kringen is Sabrina Starke al iets bekender. Neem bijvoorbeeld Suriname, waar haar nummer Romeo and Juliet op de tweede plaats in de hitlijsten stond.

Het merendeel van de nummers op Yellow Brick Road gaat over de liefde. Op de cd komen veel verschillende stijlen aan bod: Starke combineert soul, R&B en jazz, en gaat daardoor erg mee met de tijd. Daarnaast laat ze zien dat ze erg veelzijdig is en mag Nederland in haar handen klappen: ze is een grote aanwinst voor onze muziekindustrie.

Sabrina Starke
Yellow Brick Road
Uitgebracht door: Star-K-Records