Een bijzondere roman: Vanuit de verte

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Natalie is opgegroeid in Canada op een melkveehouderij. Haar leven lijkt, in haar ogen op vijftienjarige leeftijd, volmaakt: het huwelijk tussen haar ouders is perfect en ze heeft drie liefdevolle broers. Met de oudste Boyer heeft ze een bijzonder band: daar deelt ze haar liefde voor boeken mee.

De melkveehouderij ligt een paar kilometer verwijderd van de grens met de Verenigde Staten. En dan komt de levenswijze en eigenzinnige Amerikaan, River Jordan op de boerderij werken als knecht om daar onder zijn dienstplicht uit te komen. Al snel wordt hij opgenomen in het gezin en Natalie lijkt als een blok voor hem te vallen. Maar uiteindelijk is niets wat het lijkt.

Natalie wordt vijfendertig jaar later gebeld door haar broer Boyer. Ze is vervreemd van haar familie. Hij vraagt haar naar de boerderij terug te komen, omdat haar moeder op sterven ligt. Met tegenzin gaat ze ernaartoe, want daarmee moet ze ook haar pijnlijke verleden onder ogen komen.

Ondanks dat de roman Vanuit de verte in het begin wat langdradig is, krijg je wel een goed beeld van het leven van de familie Ward. Bijna de hele familiegeschiedenis trekt aan je voorbij. Je blijft lang in spanning en vraagt je af wat er bij de Canadese familie gaat gebeuren, maar de roman blijft boeien. Sterker nog: later begrijp je waarom de schrijfster voor deze opbouw heeft gekozen. Als je dat punt eenmaal heb bereikt, is het boek niet meer weg te leggen. Vanuit de Verte is een bijzondere roman: mooi geschreven en een must voor iedereen die een écht mooi verhaal wil lezen over liefde en familie.


Vanuit de verte
Milner, D.
336 bladzijden
ISBN: 978 90 325 1103 6