Ilse de Lange: wederom 'incredible' geslaagd!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het openingsnummer Broken Girl heeft een prettige sfeer en een hoog dansgehalte. De stem van Ilse schittert wederom. Veranderd ten opzichte van haar vorige cd's, dat wel. Meer popachtig en ook de rock raakt ze. En mocht je ooit je neus hebben opgehaald voor haar opvallende stemtrilling - op deze cd is dat passé.

Opvallend vind ik het commerciële gehalte van een aantal van de refreinen in de uptempo nummers. Het klinkt makkelijk, te makkelijk soms. Daardoor zijn nummers als Something Amazing, We're Alright en Puzzle Me wat mij betreft een tikkeltje saai vergeleken bij de andere nummers op de cd. Evenwel goed, en van een professionele kwaliteit. Het betreft hier dan ook niet een kwestie van het kaf van het koren scheiden, maar het bronzen van het gouden koren...

De nummers zijn niet in de minste studio's opgenomen. Zowel studio's in Amerika, Zweden, Engeland en België hebben incredible Ilse langs zien komen. Nederlandse muzikanten kom je op de cd niet tegen, of ik moet er tussen alle namen een gemist hebben. De heer van de mastering te België had wat mij betreft de cd wel iets meer van de dynamiek mogen beroven. Thuis is het te doen, maar in de auto met alle bijgeluiden der motoren moest ik regelmatig de volumeknop bedienen.

So Incredible had ik natuurlijk al vaak op de radio gehoord, maar het nummer verveelt zeker niet. Een knappe combinatie tussen hitsong en vernieuwing. Verliefd ben ik op het nummer Adrift. Ilse heeft met dit nummer een topprestatie geleverd. De zanglijn en de dramatiek in haar stem vind ik prachtig. Ook wil ik niet onvermeld laten dat Ilse steeds sensueler is gaan klinken in de loop der jaren. De tweede stemmen in de coupletten van Nothing Left to Break bijvoorbeeld, zijn op z'n zachts gezegd zeer zwoel.

Fall is een mooie afsluiter. De goede kwaliteit van de cd blijft levend tot de laatste toon. De repeatknop mag bij deze wederom dienst doen. Net zoals tien jaar geleden World of Hurt alles behalve pijn deed aan de oren, mag Ilse ook trots zijn op incredible Incredible.


Incredible
Ilse Delange
EAN: 0602517850446
Website: www.ilsedelange.com