Kane in de Kuip

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik pretendeer altijd een liefhebber van Kane te zijn, maar eigenlijk is dit nergens op gebaseerd. Ik heb namelijk geen enkele cd of dvd in mijn bezit en ik heb ze slechts één keer bij toeval live zien optreden. Maar wanneer ik ze op de radio hoor of op tv voorbij zie komen, wordt mijn aandacht wel altijd door hen getrokken. De radio gaat harder bij het horen van Rain Down On Me en mijn mond valt altijd wel een beetje open bij het zien van Dinand's niet onaardige verschijning. De kans om een live concert van Kane te bekijken, liet ik dan ook niet aan me voorbij gaan.

De cover van de dvd toont een fragment van het concert: Dinand op de catwalk tussen het publiek. De overige bandleden zijn in geen velden of wegen te bekennen. En dat is eigenlijk precies waar het, volgens velen, bij Kane om draait. Het concert moet het dan ook vooral hebben van Dinand's optreden en hij lijkt de enige die het publiek echt aanspreekt. Maar het moet gezegd: Dinand heeft wel een bepaalde sexappeal dat zorgdraaft voor een zekere charisma, waarmee hij het publiek volledig in de ban weet te brengen.

Het concert begint met het nummer Yeah Yeah Yeah en Dinand heeft het publiek al meteen in zijn zak. Naarmate de vermoeidheid toeslaat, begint zijn stem het echter te begeven en wordt zijn bezwete lijf er niet veel aantrekkelijker op. Maar ondanks dat weet hij de aandacht van zijn fans in het stadion en de kijkers thuis goed vast te houden.


Afbeelding verwijderd door redactie

De opbouw van het concert zit goed in elkaar. Uptempo nummers worden gelijkmatig afgewisseld met wat rustigere melodieën. Bij het rocknummer R.E.A.L. lijkt Dinand zichzelf te verliezen in zijn passie, zoals het een echte rockzanger betaamt. Het daaropvolgende nummer Fearless is dan ineens zo rustig en low-key dat het haast als een rem lijkt te werken op het wilde gedrag van Dinand. Maar ook dan lijkt het publiek helemaal op te gaan in de muziek, want ze swingen en springen nog net zo hard als daarvoor. De fans worden duidelijk voorzien van een set goede nummers die iedereen uit volle borst mee kan zingen. De hits Rain Down On Me, So Glad You Made It en London Calling worden dan ook zeker niet overgeslagen. Het publiek rondom de catwalk wordt halverwege de show nog eens extra verrast met een onverwachte stagedive van Dinand. De vrouwelijke fans kleden hem met hun ogen uit en vallen nog net niet flauw bij zijn aanraking.

Zonder al teveel poespas heeft Kane een spetterend live optreden weten neer te zetten in het uitverkochte stadion in Rotterdam. Het is duidelijk dat zij geen spectaculaire show nodig hebben om hun publiek te entertainen. Alleen de verschijning van de zanger en de instrumentale bandleden is al voldoende om het dak eraf te halen in De Kuip. Een ding weet ik zeker: de cd heb ik al besteld en de volgende keer dat Kane in de Kuip optreedt, ben ik er zeker weten bij! Nu kan ik tenminste écht beweren een fan van Kane te zijn!

~
Kane - De Kuip Live (dvd+cd)
Kane
~Uitgegeven door:Univeral Music
EAN: 0602517873216