Liefde op het platteland (+ WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Teus, Hans, Dirk-Jan, Jochum, Gerrit, Pros, Henk, Jan, Frans, Martijn, Joris en Agnes. Zomaar een paar namen. Maar het zijn bekende namen voor de vaste volgers van het KRO-programma Boer zoekt Vrouw. Vele miljoenen mensen volgden in de afgelopen jaren hun belevenissen in hun zoektocht naar ware liefde. Bij de één verliep dat beter en makkelijker dan bij de ander. Waar de ene boer zich zelfverzekerd en soms zelfs te overmoedig op het liefdespad begaf, kwam de ander van verlegenheid bijna niet uit z'n woorden tegenover de dames.

In de drie dvd's tellende box worden per schijfje de hoogtepunten per seizoen getoond. Dat begint al bij de start van het hele proces: het voorstellen van tien vrijgezelle boeren aan het Nederlandse publiek. Nadat de vijf populairste boeren zijn uitgekozen, volgt er een speeddate met tien potentiële partners, waarvan er vijf mee mogen op een gezellig uitje. Daarna volgt voor drie deelnemers een logeerweek op de boerderij en uiteindelijk kiest de boer of boerin voor zijn of haar droomman- of vrouw. Natuurlijk ontbreken ook de citytrip en de reünie met alle andere deelnemende boeren van het seizoen niet op de dvd.

Afbeelding verwijderd door redactie
De boeren uit seizoen 3

Hoewel het derde seizoen nog vers in het geheugen ligt, is het leuk om alle fragmenten nog eens terug te zien. Wat mij van het eerste seizoen vooral is bijgebleven, zijn boer Peter en boer Joris. Peter weet al zijn vrouwen tegen zich in het harnas te jagen en blijkt uiteindelijk een geheime vriendin buiten het programma om te hebben. Joris is in eerste instantie aandoenlijk verlegen, maar vindt wel zijn droomvrouw in Renske, de onfortuinlijke dame die door een ski-ongeluk niet op de boerderij kan komen logeren. In het tweede seizoen is Jochum de verlegen boer, die amper tegen zijn dames durft te praten. Gerrit zoent met de ene vrouw, maar kiest toch voor een ander en Martijn moet een vreselijk moeilijke keuze maken tussen de twee vrouwen die hem na aan het hart liggen.

Het laatste seizoen kent een primeur met de eerste boerin die op zoek is naar een man. Die opzet lijkt te slagen, maar inmiddels is de relatie tussen Agnes en Jurre alweer voltooid verleden tijd. De boeren Frans en Henk gaan nogal lomp met hun dames om, terwijl Jan zich totaal geen raad weet in die situatie. Toch gaat het met de meeste boeren uit de afgelopen jaren goed: inmiddels zijn er acht getrouwd, zeven wonen er samen, drie boeren staan op het punt te gaan samenwonen, vier hebben er een LAT-relatie, er zijn vijf baby's geboren en nog eens drie op komst. Conclusie: Boer zoekt Vrouw is een écht succes geworden en dat bewijs ook de dvd-box, die gewoon lekker is om op een vrije middag nog eens terug te kijken.


Boer Zoekt Vrouw
Uitgegeven door: A-film
Speelduur: 270 minuten
Adviesleeftijd: alle leeftijden
EAN: 8716777926536

WIN!

Vrouw.nl mag een aantal dvd-boxen weggeven. Mail naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Boer zoekt vrouw" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot vrijdag 13 februari 09.00 uur