DIY: Zomerse armbandjes

Vrije tijd door Marleen_S
Of je nu alle festivals van het land afgaat, elke dag het strand opzoekt of lekker in het buitenland bivakkeert, een rits fleurige armbandjes is het fashion statement deze zomer. En die maak je gewoon zelf!

 
Armcandy, de naam zegt het al: snoep voor je armen. En deze juweeltjes van armbanden zijn bijna om op te vreten zo mooi. En het leuke is: je kunt ze zelf heel makkelijk maken. Dit armbandensetje maak je met een dun leertje (te koop in hobby- of accessoirewinkels) en moertjes. Jazeker, die ijzeren dingen die bij je vader in de gereedschapskist liggen. Verf ze in een leuk kleurtje nagellak en rijg ze met je leertje mee als je deze vlecht. Voor elk armbandje heb je drie leertjes (of touwtjes) en twaalf moertjes nodig. 


Hier op de redactie zijn we een tijd fan geweest van washitape. Niks was te gek of we plakten ons favo printje erop. Deze armbandjes maak je van karton beplakt met washitape. Je kunt duizend verschillende tapes kopen bij Action, Xenos of andere hobbywinkels. Maak in je kartonnetje, als 'ie beplakt is, twee gaatjes waar je een touwtje doorheen kunt steken. Tip: In plaats van karton kun je ook flexibel hout gebruiken als je het hebt liggen.


Voor iedereen die van verfijnde juwelen houdt komt deze DIY als geroepen. Met een ultradun touwtje, dunne gebogen 'tubes' - die je bij de betere hobbyzaken kunt krijgen - en een simpele sluiting maak je deze wikkelarmband. Rijg de tubes aan het touwtje en bepaal waar je ze wil hebben. Gebruik eventueel een beetje lijm om ze goed te bevestigen. 


Men neme een paar oude oorringen en wat kleine ringetjes en dan heb je deze fashionable armband. Verf de ringetjes met nagellak in een leuk kleurtje of maak een te gek patroontje of print. De ringen zelf bevestig je aan elkaar door kleinere ringetjes. 


Ook met stof kun je mooie armbanden maken. Vlecht van je favoriete stofje een dun armbandje en naai aan het uiteinde een klein knoopje. Leg in het andere uiteinde een knoopje en maak je armband vast door het knoopje door het vlechtje te duwen. 


In hobbywinkels - maar tegenwoordig ook Action of Xenos - verkopen ze zogenaamde opstrijksjablonen. Deze zijn eigenlijk bedoeld om kleding mee op te pimpen, maar als je deze aan elkaar naait en er een sluitinkje aan bevestigt, krijg je een hele mooie, zomerse armband. Die met de madeliefjes is onze favoriet. 


Duik maar weer in de gereedschapskist van je vader of lover, want ook voor deze DIY heb je moertjes nodig. Alleen dit keer platte varianten. Schuif ze over elkaar zoals in het voorbeeld over een mooi gekleurd lint. Brand de uiteinden van het lint kort, zodat ze niet gaan rafelen. 


Een prachtig voetsieraad mag deze zomer echt niet in je juwelendoos ontbreken! Je vlecht er eentje helemaal zelf met wat mooi gekleurd borduurdraad. Vlecht een 'armbandje' die van je derde teen tot je enkel komt. Maak aan het ene uiteinde een lusje die je om je teen past en vlecht aan het andere uiteinde een nieuw bandje die om je enkel kan worden gebonden.

Met een mooi lint en bedeltjes maak je deze bedelarmband in een handomdraai - letterlijk. Want zodra je de bedeltjes aan je lint hebt geregen (en eventueel hebt vastgenaaid) dan draai je hem met wat nog leuke andere armbandjes om je pols.

Ballonnen zijn er niet alleen om opgeblazen te worden. Een simpel armbandje die je zelf maakt of koopt pimp je er mee op. Gebruik waterballonnen of hele dunne figuurballonnen. Deze zijn lekker smal en passen precies over een armbandje. Knip de onderkant van de ballon af en rijgen maar. Simpeler kan bijna niet.

Welk zomers armbandje prijkt er deze zomer om jouw arm?