Zielen laat je niet meer los

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Ziel Wandelaar wordt geplaatst in het lichaam van Melanie in de hoop de locatie van een groep 'overlevenden' - mensen die nog niet overgenomen zijn door een Ziel - te achterhalen. Melanie weigert zich te onderwerpen aan Wandelaar, haar geest blijft rebelleren, tot angst en frustratie van Wandelaar. Er ontstaat in eerste instantie een innerlijke strijd, maar allengs sluiten Wandelaar en Melanie vrede.
Omdat Wandelaar toegang heeft tot Melanies geheugen, leert ze ook Melanies grote liefde Jared kennen en langzaam wordt ze verliefd op deze man. Wandelaar en Melanie besluiten samen te werken. Melanie heeft hoop dat Jared nog niet overgenomen is en weet waar hij zich mogelijkerwijs schuil houdt. Samen gaan ze op pad en komen ze uiteindelijk terecht bji een groep 'overlevenden'.

Geleidelijk wordt je meer en meer in het verhaal gezogen tot wegleggen van het boek bijna onmogelijk is. De ontmoeting van Wandelaar/Melanie met Jared is pijnlijk, de weerstand van de groep 'overlevenden' bijna tastbaar.

Het verhaal wordt verteld door de ogen van Wandelaar, haar kijk op de wereld wordt beïnvloed door haar eigen vreedzame achtergrond. In eerste instantie verafschuwt ze de mensheid en hun gewelddadige natuur. Maar langzaam begint ze zich steeds meer thuis te voelen op deze planeet en binnen deze groep mensen. Als Wandelaar verliefd wordt op Ian, begint de situatie van twee 'bewoners' in één lichaam vrijwel onmogelijk te worden... Een besluit zal genomen moeten worden, maar ten koste van wie?

Zielen is een aangename mix van Sience Fiction, spanning, romantiek en bevat een aantal psychologische elementen. De schrijfstijl van Stephanie Meyer spreekt direct tot de verbeelding. Het verhaal is verrassend en meeslepend. Zielen smaakt naar meer van Stephanie Meyer!


Zielen
Stephenie Meyer