Gedoe om geld

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

~Waarom hebben we toch zo vaak 'gedoe om geld' binnen een relatie? En waarom zijn de ruzies daarover altijd zo hevig? Joke de Walle herkende dit ook in haar eigen relatie en dat was voor haar aanleiding om zich te verdiepen in dit onderwerp. Als therapeute heeft zij zich gespecialiseerd in het helpen van echtparen bij wie geldzaken een onoverkomelijk probleem vormen. In haar boek: Gedoe om geld beschrijft zij de verhalen van zeven echtparen die - met behulp van Joke als therapeut - aan de slag gingen met hun conflicten.

Middels de Zelf Konfrontatie Methode, waarin mensen over hun leven vertellen en aangeven wat écht belangrijk is voor hen en wat hun drijfveren zijn, waren zij in staat om de vinger op de zere plek te leggen. Deze eerder genoemde methode helpt de onderlinge waarden en drijfveren - die op verschillende terreinen van het leven tot uiting komen - expliciet te maken. Het geeft mensen een nieuwe kijk op hun prioriteiten, waardoor andere keuzes mogelijk zijn. Ook krijgt men vaak meer begrip voor de partner, omdat duidelijk wordt waarom deze zo denkt en doet.

Het boek is helder en in begrijpelijke taal geschreven. De psychologie rondom geld komt aan bod, evenals de verschillende stadia binnen een relatie en de rol van geld hierin. De levensverhalen van de stellen maken het boek meer persoonlijk en de voedingsbodem voor de geldconflicten wordt inzichtelijk. Het proces tijdens de therapie is stapsgewijs beschreven en het belang ervan wordt snel duidelijk. Al met al is het boek interessant voor iedereen die weleens gedoe om geld heeft binnen de relatie en nieuwsgierig is waar dát nou vandaan komt. En nog belangrijker: hoe je ervan af komt...


Gedoe om Geld
Joke de Walle