Eli Stone: steengoed

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De eerste aflevering van Eli Stone doet sterk denken aan Ally McBeal. Ook advocaat, ook waanvoorstellingen. Het verschil: hij is een man, zij een vrouw. Hij heeft een aneurysma in zijn hersens, zij gewoon een te rijke fantasie. Barst de televisieprogrammering niet al bijna uit zijn voegen door de spin-offs (CSI) en slappe aftreksels van vroegere, succesvolle series?

Maar Eli Stone is een verrassende verademing. Ondanks de Ally McBeal-factor, verandert Eli niet in een karikatuur van zichzelf met talloze tics. Jonny Lee Miller speelt zijn rol als Eli met verve. Hoe hij was voordat hij visioenen kreeg, is niet moeilijk te raden. 'Making rich people richer' is hoe hij het zelf formuleert. Hij zegt te zijn samengesteld uit Armani, accessoires en ambitie en leeft in een apartement dat normale mensen niet kunnen betalen.

Nadat George Michael een optreden heeft gegeven in zijn woonkamer, komt Eli bij toeval terecht bij accupuncturist Dr. Chen. Hij stelt voor dat Eli luistert naar de visioenen en oppert dat hij misschien wel een profeet is. Het blijkt dat de visioenen gecodeerde boodschappen van God zijn die Eli helpen zijn zaken te winnen. Geen zaken dus die hij zelf uitkiest, en bovendien ook geen zaken waar zijn baas blij mee is. George Michael duikt regelmatig zingend op en zelfs het complete personeel van het advocatenkantoor doet mee in zijn visioenen, alsof de wereld een musical is.
Ondanks zijn succesen in de rechtszaal, gaat het met zijn privéleven een stuk minder goed. Zo verbreekt hij de verloving met zijn vriendin Taylor (Natasha Henstridge), krijgt ruzie met zijn broer, zijn secretaresse en Dr. Chen, en jaagt bovendien zijn baas tegen zich in het harnas.

Als Eli een visioen krijgt waarin een gigantische aardbeving San Fransisco treft, begint zijn quest om dit bekend te maken. Nagenoeg iedereen verklaart hem voor gek, maar Eli blijft volharden. Uiteindelijk ontmoet hij de wetenschapper Daniel Foote (John Billingsley), die de aardbeving ook voorspeld. De enige oplossing? San Fransisco aanklagen. In de laatste aflevering ondergaat Eli dé operatie die hem van zijn aneurysma af moet helpen, die niet helemaal gaat zoals gepland.

Skeptisch over zijn eigen sentimenten, maar wel in staat deze te voelen, zien we een man die worstelt met de hallicunaties die hem helpen zijn rechtzaken te winnen. Dankzij een geweldige cast verzandt de serie niet in overemotioneel gewauwel. Eli Stone is een heerlijke serie over een man die goed wil doen, maar moet leven met de consequenties die hemzelf treffen.

WIN!

Vrouw.nl mag een aantal DVD-boxen weggeven van Eli Stone. Het enige wat je hoeft te doen is antwoord geven op de volgende vraag:

Van welk ander programma is Patti Dellacroix (Loretta Devine) bekend?

Om kans te maken op deze prijs stuur je het antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Eli Stone" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 8 juni tot 09.00 uur.