Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Finale Sonnema Comedy Tour

Sinds september 2008 tourt Sonnema langs de vijftien grootste studentsteden op zoek naar nieuw Nederlands stand-up comedy talent. Tientallen durfals beklommen het podium en deden hun uiterste best om de lachspieren flink aan het werk te zetten. Ze werden door een vakkundige jury beoordeeld op podiumpresentatie, authenticiteit en materiaalkeuze. De beste vijf strijden nu op donderdag 14 mei in een bloedstollende finale voor de gewilde hoofdprijs: een jaarcontract bij Comedy Café Amsterdam.

De finalisten
Maar wie zijn die vijf talenten nu?

Joke Sitsen
Joke is een frisse en fruitige dertiger, dus te laat voor een carrière als popidool of topsporter, maar kwiek genoeg om een podium op te klauteren. In 2008 stond zij haar mannetje in de finale van het Knockout Comedy Concours. Dat ontlokte de jury uitspraken als: "Wat een frisse en fruitige dertiger!" en "Die staat ook haar mannetje, zeg!" Haar observaties zijn scherp (na het wiel is de contactlens toch echt de beste uitvinding) en haar blik is verbaasd doch feestelijk.

Dali Stankovic
Dali Stankovic is een mooie Joegoslavische voetbalnaam, maar zover is hij nooit gekomen. Misschien dat hij vanuit die frustratie dan maar alles op de hak neemt op het podium. Door zijn achtergrond kijkt hij op originele manier naar medelanders. Hij neemt je mee in zijn wereld en legt hij op cynische en politiek getinte wijze uit hoe hij Nederland als zijn thuis ervaart. Om tot de conclusie te komen dat het in Nederland prima vertoeven is... ook voor Joegoslaven!

Thijs Kemperink
Al op zesjarige leeftijd imiteerde Thijs zijn held Urbanus op menig feestje. Daarna ontwikkelde hij zich verder. Hij hield zich bezig met cabaret, stand-up comedy en het schrijven van teksten. En trad op met de plaatselijke carnavalsvereniging.  Alle begin is moeilijk, maar Thijs heeft de smaak te pakken en voelt zich thuis op het podium. Dit heeft hij mede te danken aan een aantal masterclasses bij Tom Sligting. Die leerde Thijs veel over de 'regels' op het podium. Kortom... Thijs is een vrolijke tukker waar het plezier vanaf straalt!


Lambros Fisfis

Lambros is een afstammeling van Griekse filosofen en halfgoden. In het dagelijkse leven is hij schrijver, improvisator en acteur. Hij heeft opgetreden in het Comedy Café, in kleine kroegen en tijdens comedywedstrijden door heel Nederland. Hij was finalist in de Griffioen Cabaret Wedstrijd, The Comedy Battle en So You Think You Are Funny. Ook heeft Lambros op de bühne gestaan in Londen en Edinburgh tijdens het Fringe festival. Lambros heeft een aanstekelijk Grieks accent. En zijn comedystijl? Kom zelf maar kijken!


Neil Robinson

Neil is Canadees en woont sinds juni 2008 in Amsterdam. Daar is hij blijven plakken na een wereldreis. Voordat hij naar Amsterdam kwam, had hij nog nooit stand-up gedaan. Hij probeert nu de Nederlandse humor te verkennen. Dat doet hij in het Engels, want zijn Nederlands verbetert héél langzaam. Zo langzaam als een oud vrouwtje op een fiets in het Vondelpark gaat. Als je geen Engels verstaat: gewoon meelachen en meeklappen wanneer het publiek lacht. Maar asjeblieft geen 'boe' roepen als de rest dat wel doet.

En wanneer kun je deze talenten komen beoordelen?
De finale vindt plaats in Panama (Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam). De zaal gaat om 20.00 uur open en om kwart voor negen begint de finale. De toegang is 8 euro. De avond wordt afgesloten door een dj.

Programma
- Opening MC Jeffrey Spalburg
- Optredens van de vijf finalisten, 10 minuten per finalist
- Pauze
- Headliner Harry Glotzbach
- Bekendmaking winnaar Sonnema Comedy Tour 2008/2009 en uitreiking karakterprijs
- Feest!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op de website voor meer informatie!