Interview: Mike Posner

Media door Anneke

Hoe voelt het om op zo’n jonge leeftijd al een bekend artiest te zijn?
"Ik voel me vereerd, al beschouw ik mezelf nog niet als een grote artiest. Ik heb het gevoel dat ik eerst nog heel hard moet werken, voordat ik die titel verdien. Het was wel bijzonder dat ik nauwelijks van school af was en meteen een platencontract te pakken had."

Hoe ben je je carrière begonnen?
"Ik werkte eerst alleen als producer. Ik wilde graag beats en tracks maken voor allerlei artiesten. Daar legde ik dan ook mijn passie in, maar helaas... Niemand had interesse in mijn werk, en dat was best wel frustrerend. Ik had eigenlijk nooit de intentie om zelf, als zanger, in het middelpunt van belangstelling te staan. Omdat ik toch graag de muziek in wilde, ben ik twee jaar geleden zelf maar gaan zingen."

Wat was jouw eerste muziekervaring?
"Dan moet ik best wel wat jaartjes teruggaan. Ik herinner me dat ik in de eerste klas van de basisschool zat en via mijn oudere zus kennismaakte met Nirvana. Dat was echt een heel bijzondere ervaring. Later ben ik die muziek eens extra goed gaan beluisteren en was ik snel helemaal verkocht."

Hoe zou je je stijl omschrijven?
"Dat is moeilijk, want ik wil me niet op een stijl vastpinnen. Ik hou van hiphop, maar ook van R&B en pop. Tegenwoordig luisteren de mensen toch naar van alles. Mede daarom wilde ik een gevarieerd album maken, zodat niemand zich gedurende de twaalf tracks hoeft te vervelen."

Hoe kom je aan het contract bij Sony? Dat is toch niet de eerste de beste...
"Eerst heb ik in eigen beheer twee mixtapes uitgebracht. Al in mijn studententijd was ik actief met muziek bezig. Thuis op mijn kamer maakte ik allerlei nummers. Die heb ik op internet gezet om te kijken of ze aan zouden slaan, en dat lukte. Zo heb ik uiteindelijk ook mijn platencontract gekregen."

Na je single Cooler Than Me is het allemaal heel snel gegaan.
"Ja! En ik had helemaal niet verwacht dat juist dát nummer zo’n grote hit zou worden. Ik heb het lied zelfs gewoon op m’n kamer gemaakt, met eenvoudige apparatuur. Nu is het wereldwijd een hit, zelfs hier in Nederland... Ongelooflijk."Waarom heb je je album 31 Minutes to Takeoff genoemd?
"Er zit een bepaalde filosofie achter. Het is een soort geheim wat zich in 31 minuten voltrekt. Zowel mijn luisteraars als ikzelf beleven gedurende die tijd een magisch moment. Wil je weten wat dat is, dan luister je naar mijn plaat. 31 Minutes t
o Takeoff is mijn visitekaartje. Ik laat de mensen kennis maken met mijn muziek, maar zelf zit ik alweer in een volgende fase. Ik ben nu hard bezig met nummers voor een volgend album. Over hoe dat eruit gaat zien, wil ik nu nog niets zeggen, maar verrassend gaat het zeker worden."

Je gaat vast een drukke tijd tegemoet.
"Daar kun je zeker van zijn. Ik ga de komende tijd weinig tijd krijgen voor andere dingen dan muziek. Promotietours, concerten, tracks opnemen in de studio... Er staan, behalve een grote tour, ook nieuwe samenwerkingen met bekende artiesten op de planning. Ik geniet van ieder moment."

Kijk voor meer informatie en de laatste nieuwtjes over Mike Posner, zijn muziek en zijn tour op www.mikeposner.com.

31 Minutes to Takeoff
Mike Posner
EAN: 0886977600425
Prijs: €19,99