Nooit meer in de rij met het meeneemtoilet

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als ik een van de drie meeneemtoiletten uit de verpakking haal, constateer ik dat het groene 'ding' (met girlie roze randje) de vorm van een omgekeerde kerstboom heeft. Het ingebouwde zeefje en de zandachtige substantie, dat op de bodem van het condoom-achtige gevaarte ligt, geeft wel aan: hier heeft iemand goed over nagedacht! 'Was best handig geweest, tijdens Koninginnedag', bromt mijn vriend, als hij het ding in het vizier krijgt, terwijl hij met zijn andere oog de voetbalwedstrijd volgt. En hij heeft gelijk. Als je als vrouw tijdens een druk (straat)feest of festival nodig moet plassen, ben je 'flink de Sjaak'.

Terwijl de feestvierende mannen zonder schaamte hun 'ding' uit de broek halen en overal (lees: gracht/steeg/urinoir/portiek/boom) hun bierurine lozen, zijn wij gedoemd tot het wachten voor de chemische toiletten. Hupsend van het ene been op het andere, is de wachttijd altijd langer dan gehoopt. En over 'hopen' gesproken... als je een chemisch toilet betreedt, word je altijd geconfronteerd met de 'cadeautjes' (laten we het netjes houden) van je voorgangster. Vreemd genoeg hebben de (mannelijke?) bedenkers van dit soort wc's de handige 'doortrekfunctie' nog niet ontdekt.

Ladybag maakt een einde aan het gebruik van misselijkmakend gore, openbare toiletten. Volgens de website kun je het meeneemtoilet staand, zittend en gehurkt gebruiken. Ook fijn: in elke verpakking zit een verfrissingdoekje voor de handen.

Om een goed en eerlijk oordeel te kunnen vellen, ga ik de Ladybag uittesten. Hopelijk heb jij, lieve lezeres van Vrouw.nl, er begrip voor dat ik hiervoor niet het park in ga. Het is nogal koud buiten en straks kom ik nog bekenden tegen, terwijl ik met mijn broek op mijn knieën in mijn groene plaszak sta te mikken. Het wordt 'een missie' thuis, in de badkamer. En weet je? De plaszak gebruiken is een fluitje van een cent, er gaat geen druppel naast. De urine verdwijnt onder het zeefje en wordt direct opgenomen door de zandachtige substantie. Kortom: met de Ladybag kun je zeker een hygiënische plas doen.

Alleen waar, dat is de grote vraag. Op welke plek gebruik je Ladybag, als de nood hoog is? Achter een boom? In de bosjes? Ik zie het (nog) niet zo voor me. Dat mag mijn collega, een fervent festivalbezoeker, gaan ontdekken. De twee overgebleven meeneemtoiletten geef ik aan haar.