Dagje uit: Leuk voor kids én voor mams

Vrije tijd door Sanne_H

Een gezellig dagje weg met het hele gezin is natuurlijk altijd leuk. Meestal zijn paps en mams blij en tevreden, zolang de kids dit ook zijn. Maar is het niet nóg leuker als je tijdens deze familiedagjes iets onderneemt wat voor jullie als ouders ook écht leuk is? Daarom hieronder een rijtje tips, met activiteiten die écht leuk zijn voor jong en oud.

Dagje naar het strand
Een dagje op het strand liggen kan heerlijk zijn. Relaxen, bruin worden, lekker bladeren in de nieuwste magazines... Helaas zitten kinderen vaak niet te wachten op zo?n relaxmoment. Zij kiezen liever voor een actieve stranddag. Maar ook in dat geval is er keuze genoeg! Wat dacht je van een dagje stand-up-paddle-boarding? Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Stand-up-paddle-boarding is een zeer ontspannende variant van surfen, waarbij je op een surfboard staat en rustig om je heen peddelt. Ook zonder flinke golven prima te doen en hierdoor ook zeer geschikt voor kinderen!


Ga je liever het water niet in, dan is ?blokarten? een goede optie. Een skelter met zeil, waarmee je in rap tempo over het strand rijdt. Weer een andere (nieuwe) strandtrend is het powerkiten. Met een grote vlieger maak je reuzesprongen over het strand. Er zijn beginnerscursussen zodat het hele gezin in korte tijd zo?n powerkite kan hanteren. Meer info en andere strandtips vind je op deze site.  

Het water op
Nog een optie voor een niet al te duur dagje uit met het hele gezin is Giethoorn: het waterrijkste dorp van Nederland. En hoe jij dit water gaat verkennen is helemaal aan jou! Kies je voor een rondvaartboot, neem je zelf het roer in handen in een fluisterboot of kies jij ? heel sportief ? voor een kano? Giethoorn biedt naast veel water ook gezellige terrasjes, knusse winkeltjes en mooie wandel- en fietsroutes. Genoeg te doen voor een hele dag weg, dus!


Gek op vis
Op Ze.nl besteedden we er al eerder aandacht aan: Dr. Fish. Oftwel: met je handen of voeten in een bak water, terwijl honderden visjes hun werk doen en de dode cellen van je huid afknabbelen. Bij Dr. Fish in Amsterdam is een speciaal Kids Arrangement. Dus niet alleen jijzelf, maar ook je kinderen gaan met zijdezachte voetjes en handjes terug naar huis. De kinderen krijgen bovendien ook nog een leuke verrassing mee! Meer info vind je op de site van Dr. Fish.

Lekker binnen
De Nederlandse zomers staan niet altijd garant voor zomerse temperaturen, en dus is het ook handig om een binnenactiviteit achter de hand te hebben. In dat geval is één van de creatieve workshops van Art & Be wellicht iets voor jou en je kids. Art & Be verzorgt kunstzinnige workshops voor jong en oud. Voor kids is er bijvoorbeeld de workshop ?Zomer om de hoek, creatief op zoek?, waar ze een zomerzon, fladderende vlinders en een echt strandmozaïek kunnen knutselen. Terwijl de kinderen zich in die workshop vermaken, is er voor volwassenen onder meer de cursus ?Kunstzinnige Reis?. Hier leer je werken met verschillende technieken, materialen, kleuren en vormen. Samen op een laagdrempelige manier de eerste stappen zetten in de wereld van kunst, dus! Meer info vind je op de site van Art & Be.


Live stunten
Vanaf 9 juli kun je in Avonturenpark Hellendoorn niet alleen terecht voor snelle, spannende en natte attracties, maar ook voor een spectaculaire live stuntshow! Excaliber laat jong en oud op het puntje van de stoel zitten, want dappere paarden, stoere ridders én spannende stunts komen voorbij. Samen vertellen ze het verhaal van Koning Arthurs magische zwaard. De voorstelling duurt dertig minuten en is een paar keer per dag te bezoeken: een leuke aanvulling op een dagje pretpark! Kijk voor meer info op de site van Hellendoorn.

Mmm... Smullen!
Ook jouw kinderen zijn vast dol op een beschuitje met aardbeien en suiker. Maar smaken ze niet nog veel lekkerder als je ze zelf geplukt hebt? Denk bij een dagje weg daarom eens aan het Aardbeienland in Horst. Werkelijk álles staat hier in het teken van aardbeien! Zo is er een zelfplukveld, een mogelijkheid tot rondleidingen, een kabouterbos, een museum, een winkel en een fijn terras. Puzzelen, speurtochten, picknicken en proeven van allerlei heerlijkheden... Als dat geen smullen is! En bovendien is dit dagje weg nog leerzaam ook. Kijk eens op Aardbeienland.nl voor de mogelijkheden.

Heb jij nog een tip voor een leuk dagje uit met voor hele gezin?