Boek: Columns 'Sara Kroos rekent nog een keer af'.

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sara Kroos is overal. Ze staat als cabaretière al jaren voor uitverkochte zalen, is een graag geziene gast in tv-programma's, treedt op als ambassadeur van de Jeugdzorg, schrijft kinderboeken en heeft een veelgelezen column in Viva. Na het succes van de bundel Sara Kroos rekent af is het tijd voor een nieuw boek met heerlijke, herkenbare, hilarische Viva-columns: Sara Kroos rekent nog een keer af. Kroos rekent bijvoorbeeld af met boosheid; zoals al bleek in haar laatste theatershow Bries is ze niet meer uitsluitend kwaad op alles en iedereen, ze houdt ook van deze wereld.

Een geruststellende gedachte daarbij is dat Kroos ook in deze nieuwe bundel geen moment haar befaamde scherpte verliest. In Sara Kroos rekent nog een keer af komen allerhande onderwerpen voorbij waar iedereen zich wel in herkent. Denk aan goede voornemens, meer aandacht besteden aan je kind en vrienden, uiterlijke verzorging, afvallen, te laat komen, relaties, datingsites, sms'en, ruzie maken en vreemdgaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over snollen, verlangens, mannen, festivals en generatieverschillen. Dat doet ze steeds weer op haar geheel eigen manier, die duidelijk is en zeker niet behoudend.

Tot op heden was ik nog niet bekend met de columns van Sara Kroos, maar des te meer met haar theatervoorstellingen, waarvoor ze al diverse prijzen in de wacht sleepte. Zo won ze in 2007 nog de belangrijkste Nederlandse theaterprijs, de Neerlands Hoop-prijs, voor haar programma Zoetgevooisd. De manier van schrijven in Sara Kroos rekent nog een keer af komt veelal overeen met de manier waarop Sara op het toneel haar verhaal doet. Herkenbaar, soms wat bot, maar ook met humor. Lekker om te lezen dus.

Overigens is het voorwoord al erg leuk om te lezen. Als extraatje is er ook nog wat 'bonusmateriaal' toegevoegd, waarin ze verteld over het schrijven van columns, het bedenken van een niet al te lange kop en haar dagelijkse vragenrondje voor het slapen gaan...


Sara Kroos rekent nog een keer af
Sara Kroos
Uitgeverij: L.J. Veen
159 pagina's
ISBN: 9789020410105