"Modellen hebben niet alleen goede seks!"

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Van haar werk krijgt Goedele naar eigen zeggen nooit genoeg. Dit is haar passie. "Ik doe zoveel fantastische dingen, maar zeg ook regelmatig nee." Dat moet wel, want deze bezige bij heeft ook twee kinderen. Hoe ze dat combineert, is voor haar af en toe ook een raadsel. "Het betekent veel schipperen, maar ze gaan ook vaak mee. Zo vermaken zij zich in het zwembad van het hotel, terwijl ik interviews geef en vergader. 's Avonds kruipen we lekker met z'n drieeën in bed. Dat is fantastisch."

Maar de kids kunnen niet altijd mee. Zo maakt Goedele als ambassadrice van de Verenigde Naties ook trips over de hele wereld. "Voor mezelf haal ik uit deze reizen heel veel. Vooraf dacht ik dat ik vooral handjes zou schudden, maar dit maakt veel meer indruk op mij. Het zijn juist hele bijzondere, maar ook intensieve reizen. Vaak logeren we bij mensen thuis, eten we lokaal voedsel en leer ik veel over de cultuur. Ik weet vaak niet wie de president is van het land waar ik verblijf, maar wel of er in een huwelijk getongzoend wordt en hoe het verder zit in de relaties tussen man en vrouw."

Eén reis zal Goedele nooit meer vergeten. "Mijn trip naar Afghanistan was letterlijk adembenemend. Vooraf dacht ik: de Taliban is nu weg, doe die burka uit. Maar in het land leer je dat dat niet zomaar kan. Het is een heel ingewikkelde kwestie. Zo'n burka doet ook echt wat met je persoonlijkheid. Door hem te dragen voelde ik me onderdaniger en bescheiden. Daarnaast voelt het ook heel veilig en schoonheid speelt op dat moment geen rol."

Sowieso draait het bij Goedele niet om uiterlijk. Ze mag haar bekendheid in eerste instantie te danken hebben aan haar tijd als Miss Belgium in 1986, na haar studie werd de seksuologe ook veelvuldig uitgenodigd voor diverse tv-shows. Toch ziet ze zichzelf niet als een sexy stoeipoes. "Natuurlijk wordt die link vaak gelegd, maar ik heb gewoon zeven jaar aan de universiteit gestudeerd."

Dat uiterlijk geen rol speelt, zien we ook in haar boeken, waarin 'gewone mensen' zijn gefotografeerd. Over de stijl van Ons seksboek, de opvolger van Het vaginaboeken Het penisboek is goed nagedacht. "Niet alleen modellen hebben goede seks. Doordat de fotograaf voor gewone mensen heeft gekozen, is het heel echt geworden. Dat was voor mij ook echt een verrassing. Toen ik het boek voor het eerst in handen had, was ik er echt trots op."

En dan is daar ook haar eigen tijdschrift. We weten het al een hele tijd, maar op 3 september lanceert Sanoma Belgium eindelijk Goedele. Naar eigen zeggen wordt het een magazine 'met een brede kijk op de wereld en de maatschappij, voor lezers die steeds nieuwe dingen willen ontdekken, die willen bijleren op een niet al te oppervlakkige manier, terwijl het toch plezant en verrassend blijft'. Wij zijn benieuwd!