Interview: Quinta de Vries over haar modellenbureau (II).

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Een kliniek of De Clinique?
De Clinique

natuurlijk, haha! Door mijn jarenlange ervaring met (internationale) fotomodellen van verschillende leeftijden, heb ik goed leren kijken naar gezichten en uitdrukkingen. Je gezicht is je visitekaartje. Heel vaak zie je het leven zijn uitwerking hebben op lijnen in een gezicht. Wij willen geen plastic Barbiepoppen creëren. Rimpels kunnen heel mooi zijn en je moet vooral niet rimpelloos willen leven. Sommige rimpels maken je echter ouder dan dat je je voelt. Ook geven sommige rimpels onterecht een vermoeide of boze uitdrukking aan een gezicht. Mijn visie is dan ook: We kunnen tegenwoordig zonder ingrijpende operaties veel doen, zodat mensen door hun uiterlijk een positieve bijdrage leveren aan hun innerlijk en hiermee in balans kunnen komen.

Wat is het verschil tussen De Clinique en andere klinieken?

De Clinique werkt uitsluitend met ervaren artsen die fulltime werken met injectables. Ze kijken vooral naar wat mooi is. Soms is minder injecteren mooier dan meer. Voor plastisch chirurgie zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met een bekende Belgische plastisch chirurg, die zowel in Nederland als België zeer hoog staat aangeschreven. Tevens bieden wij behandelingen aan voor ontharen met VPL (Variable Pulsed Light). Dit is de allernieuwste methode, inmiddels de derde generatie, waarbij alle energie daadwerkelijk in het haarzakje terecht komt.

Waarmee De Clinique zich ook onderscheidt van andere klinieken, zijn de tarieven. Door een lage overhead liggen de prijzen voor alle behandelingen ver onder het landelijke gemiddelde. Dat scheelt bijna de helft!

Maar nu ben je toch weer bezig met het vak dat je vijf jaar geleden had afgezworen: internationale modellen. Waarom?

Ik ergerde me steeds meer aan al de modellenprogramma's op televisie. Ik herkende er niets van. Gelukkig ken ik de modellenwereld als heel anders. Ook heel vreemd vind ik het lage kwaliteitsniveau van de modellen zelf. Bijna dagelijks zie ik jongens en meisjes op straat, die heel mooi zijn en niemand die er iets mee doet. Hoe kan het dan toch dat ik bij al die programma's 'net niet' of 'echt niet' modellen op televisie zag? Ik dacht toen al vaak: als ik zou scouten, zou ik het beter doen.


Dit voorjaar kwam ik na jaren weer eens terug bij Major Modelmanagement in Milaan. Met hen heb ik altijd nauw samengewerkt. Guido Dolci, de oprichter en eigenaar van het modellenbureau, is een goede vriend en ik besloot hem weer eens op te zoeken. Toen ik binnenkwam voelde ik meteen: wat heb ik dit toch allemaal gemist. Guido had maar heel weinig tijd nodig om me over te halen een rentree te overwegen in het modellenvak. Na een paar maanden twijfelen, wikken en wegen, heb ik besloten om met Major samen te gaan werken. Opnieuw een bureau starten was niet mijn ambitie. Scouten wilde ik wel en zeker met Major als vaste partner en 'afnemer'. Inmiddels is Major een van de grootste bureaus ter wereld is, met onder andere vestigingen in Milaan, New York, Parijs en München.

Zeer binnenkort kun je deel II van 'Quinta is back in business' lezen. Daarin vertelt Quinta onder andere over hoe het staat met de vraag naar Nederlandse modellen in het buitenland.

www.declinique.nl
www.quintadevries.com