Waarom scharrelen soms toch wel erg ingewikkeld kan zijn

Lifestyle door Sascha

Scharrelen lijkt zo fijn, maar toch heb je niet alleen te maken met de lusten. Ook de lasten komen af en toe om de hoek kijken. Friends with benefits blijkt af en toe toch iets ingewikkelder dan je dacht, zo blijkt uit de volgende dingen…
 
Lekker rondscharrelen en doen waar je zin in hebt, geen rekening hoeven houden met een ander en profiteren van de lusten en de lasten vooral lekker laten varen. Maar wat doe je als verwarring, onduidelijkheid, emotie of gevoel toeslaat? Zo makkelijk is scharrelen nog niet!


Alles kan, alles mag
Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar toch kent het ook een aantal nadelen. Natuurlijk is het fijn dat hij jouw behoeftes tussen de lakens kan bevredigen, maar wie weet ligt hij dezelfde dag nog met iemand anders tussen de lakens. Dat is dan weer een iets minder fijn idee. Doordat verplichtingen en regels in geen velden of wegen te bekennen zijn, weet je ook niet altijd even goed waar je aan toe bent. Is het legaal om boos te worden wanneer je hem tegenkomt in “jullie” koffietentje waar hij intiem staat te doen met een ander? Of is het juist een no go om daar bij je scharrel boos om te worden. Natuurlijk gelden er niet dezelfde eisen wanneer je een vriendje hebt, maar mag hij jou daarom slecht behandelen? Lastig, lastig, lastig…
 
How about emoties
In eerste instantie denk je, heerlijk! Wel de lusten, niet de lasten. Maar toch komen af en toe die vervelende, ongewenste emoties om de hoek kijken. Je deelt nou eenmaal de iets intiemere dingen die je niet met een gewone vriend deelt. Gevoelloos de liefde bedrijven gaat nogal lastig, en uiteindelijk zit je weer opgescheept met meer gevoelens dan je eigenlijk zou willen… In eerste instantie is friends with benefits een feest, maar helaas wordt het ook steeds ingewikkelder. Uiteindelijk heb je niet alleen de lusten, maar komen er ook een aantal lasten bij kijken. Dat was nou net niet helemaal de bedoeling! Je gaat je bijvoorbeeld steeds meer aan iemand hechten, en je gaat iemand toch onbewust ook een beetje claimen.


Onduidelijkheid
Bij scharrels is er nou eenmaal een grijs gebied als het gaat om wat jullie nou van elkaar zijn. Wat mag wel, wat mag niet? Of mag juist alles? Mag hij van twee walletjes eten, en mag jij dat ook? Is dat de bedoeling? Zoveel vragen die onbeantwoord blijven. Maar of dat erg is, dat ligt natuurlijk aan jezelf, en ook een beetje aan de ander. Wel heeft ieder zo zijn of haar eigen normen en waarden. De een vindt van twee walletjes eten wel kunnen, terwijl de ander ook tijdens een scharrel hartstikke loyaal blijft. Wel is er thank god één duidelijkheid: uiteindelijk eindigen scharrels altijd. Of het nou eindigt in een liefdesrelatie, of dat jullie er gewoon een punt achter zetten.
 
Vind jij scharrelen soms ook maar ingewikkeld?