In het zonnetje: Carrol!

Columns door Redactie Ze.nl

Voor deze rubriek grijp ik de gelegenheid aan om mijn vriendin Carrol Buenting en haar moeder Elly Buenting in het zonnetje zetten, ter ere van het 55-jarig bestaan van hun sauna/sportschool Buenting in Amstelveen.

Carrol's vader, Cees Buenting, begon deze sportschool in 1953. Wat toen nog voornamelijk een judoschool was, groeide uit tot een multifunctionele sportschool. Samen met echtgenote Elly en dochter Carrol maakte hij dit familiebedrijf tot een plek waar iedereen heerlijk kan sporten, ontspannen in de sauna of lekker aan de bar een drankje kan drinken. En dat al meer dan een halve eeuw lang. Helaas mocht Carrol's vader het jubileum in oktober 2008 niet meemaken, hij overleed in 2004.

Gelukkig is deze unieke sportschool in goede handen bij Elly en Carrol. Niks pasjes of poortjes: iedereen die binnenwandelt, wordt hartelijk begroet vanachter de grote houten bar. Of je nou een uurtje fanatiek wil trainen of gewoon gezellig koffie komt drinken. Het kan allemaal, je bent altijd welkom.

carrol en elly.jpeg

Hoe belangrijk dit kan zijn, heb ik zelf mogen ervaren in tijden dat het niet zo lekker ging en ik wel wat gezelligheid kon gebruiken. In plaats van thuis eenzaam de avond door te brengen, kon ik heerlijk naar de sportschool. Eerst een uurtje pittig trainen bij Carrol en daarna hangen aan de bar met een biertje en een goed gesprek met Elly en de rest van de klanten... Soms tot in de kleine uurtjes.

Hoewel Carrol een druk bestaan heeft met twee prachtige dochters en een goedlopende sportschool, maakt ze nog altijd tijd voor een feestje of uitje met vriendinnen. Al met al meer dan genoeg redenen voor een extra zonnetje, in deze koude wintermaanden!

Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Mail dan snel naar marlies@vrouw.nl en dan maken we er een prachtig verhaal van!