iPhone 8 Plus: prachtige foto’s, nieuwe kleuren en supersnel

Lifestyle door Michelle Bakker

De nieuwste iPhones zijn afgelopen maand gelanceerd. Meervoud inderdaad, want naast de iPhone 8 is ook de iPhone X gepresenteerd. En alhoewel we op de laatstgenoemde, de tiende iPhone, nog even moeten wachten (de iPhone X komt naar verluidt in november uit), vloog hoofdredacteur Michelle vorige week naar Londen om daar de iPhone 8 Plus te halen. 

De nieuwe iPhone 8 Plus Gold

Nieuwe features iPhone 8 

In eerste instantie lijkt er niet heel veel veranderd aan de iPhone 8 ten opzichte van de iPhone 7. Ze zien er bijvoorbeeld nagenoeg hetzelfde uit. De iPhone 8 is íets langer en dikker dan zijn voorganger en heeft een achterkant van glas. Voordat je spontaan ik-laat-m-direct-uit-m’n-klauwen-flikkeren-angst krijgt, no worries: het glas is krasbestendig. De nieuwe iPhone komt daarbij in een nieuwe kleur: Gold. Gouden iPhones hebben we inderdaad al eerder gehad, maar dit is net weer een andere toon goud dan z’n voorgangers, met een soort lichtroze gloed. Daarbij is het beeldscherm van de iPhone 8 bijzonder mooi: hij is uitgerust met de welbekende Retina HD-display (hallo helder) en werkt met het zogenaamde True Tone: een schermtechniek waarbij het scherm zich aanpast aan de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan minder fel licht als het donker is. Zo kun je alles veel beter zien dan op iedere andere smartphone, waar je ook bent. Lekker voor de oogies.

iPhone 8 Plus Gold

Draadloos opladen

Met de iPhone 8 is het ook mogelijk om draadloos op te laden. Deze opladers zijn al op de markt, maar nog niet van Apple zelf. Deze worden volgend jaar verwacht. 

Hoesjes iPhone 8

Prachtige foto's maken met iPhone 8 Plus

En dan nog iets dat een flinke upgrade heeft gekregen: foto’s maken met een iPhone 8 Plus is een waar feestje! De foto’s zijn niet alleen mega helder en scherp, de portretstand is nog beter uitgevoerd. Kon je op de iPhone 7 Plus maar één soort portret maken, op de iPhone 8 Plus zijn er meerdere portretstanden: natuurlijk licht, studiolicht, contourlicht, toneellicht en toneellicht mono. Door de twee lenzen is de iPhone 8 Plus net als de iPhone 7 Plus in staat om diepte te creëren in foto’s. De kwaliteit hiervan is zo goed dat je Instagram-feed meteen een professionaliteitsslagje maakt. Nog niet overtuigd? De katten van Michelle mochten proefmodel spelen.

Foto's maken met de iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus Portretstand

Lees ook: Aha! Hier is dat ieniemini gaatje naast je camera in je iPhone voor