Hoe laat je de batterij van je telefoon zo lang mogelijk mee gaan?

Vroeger kon je telefoon makkelijk een week mee gaan zonder opladen, maar tegenwoordig is je batterij waarschijnlijk zo snel leeg dat hij het nog geen dag weet vol te houden. Het is dan ook een klein drama als je telefoon midden op de dag uitvalt omdat de batterij leeg is. Gelukkig hebben wij een paar tips voor je. Zo laat je de batterij van je telefoon zo lang mogelijk mee gaan:

Zo laat je de batterij van je telefoon langer mee gaan

1. Schermhelderheid

Door de schermhelderheid van je mobiel lager te zetten, laat je de batterij langer mee gaan. Dit kost namelijk meer energie dan openstaande apps.

2. Ongebruikte functies uitzetten

Gebruik je functies als GPS, Wifi en Bluetooth niet? Zet deze dan uit. Zonde van je batterij! Extra: je bespaart ook op je Sim only abonnement. Kijk op Sim.nl voor de goedkoopste abonnementen.

3. Apps op de achtergrond

Veel apps draaien op de achtergrond nog terwijl jij ze misschien helemaal niet gebruikt. Ga naar het instellingenmenu en kijk welke apps actief zijn zonder dat jij ze gebruikt. Sluit ze ook altijd af als je ze niet gebruikt.

4. Vliegtuigmodus

Vliegt je batterij erdoorheen en wil je er het liefst nog iets langer mee doen? Zet je telefoon dan op vliegtuigmodus. Alle mobiele verbindingen worden op deze manier stopgezet en je telefoon gebruikt op deze manier bijna geen batterij.

5. Trilstand

Het motortje dat ervoor zorgt dat jouw telefoon gaan trillen als je een bericht krijgt, slurpt energie. Zet de trilstand dus liever uit om meer uit je batterijduur te halen.

Lees ook: Deze datingapp koppelt je aan mensen die net zo lui zijn als jij