Lifestyle / Columns
Columns

Column Christine Pannebakker: Penis massage

‘Yes penis massage!’ zegt zij minstens zo duidelijk.

‘No, no, penis massage’, klinkt hij bijna streng.

We zijn op Bali en masseren is hier net zo natuurlijk als eten en drinken. Iedereen ziet er de grote voordelen van in en geeft zich er dan ook graag aan over. Massage is goed voor lichaam en geest. Het ontspant, het heelt, het koestert, het doorbloedt, het maakt het lichaam wakker. We weten het, maar in de chaos van het dagelijks leven schiet het er in Nederland wel eens bij in.

Voordat Geert en ik ons overgeven aan onze eerste Balinese massage wordt ons verzekerd dat het de ultieme vorm is. ‘Een complete zintuiglijke ervaring’, is de vriendelijke belofte. Met een combinatie van acupressuur, reflexologie, stretching, diepweefselmassage en geurende etherische oliën waardoor je je niet alleen goddelijk voelt, maar ook zo ruikt, lees ik nog snel in een brochure terwijl ik van een vers gezette thee nip met mijn voeten in een bakje rozenblaadjes.

Toen ik Het Mama Masterplan schreef, sprak ik de oosterse arts Deepak Chopra. Hij vond dat massage een wekelijks onderdeel moest zijn in het hectische leven van vandaag. Het helpt je om beter te slapen, je minder zorgen te maken en meer relaxed in het leven te staan. Je stapt uit je hoofd regelrecht je lichaam in, en wie wil dat nou niet?

Dus lopen we over grote platte stenen door een klaterend helder beekje naar een houten chalet. De witte, voile gordijnen waaien zacht naar binnen. De vogelgeluiden in een jungle blijken niet uit de cd-speler te komen, maar uit de directe omgeving. Een watervalletje klettert op de achtergrond. Warme handdoeken liggen al klaar.

Geert neemt plaats op de linkertafel, ik op de rechter. We knipogen nog even naar elkaar en zweven dan weg, licht van het leven.

Ik knipper pas weer als een vriendelijke stem mij zegt: ‘Pinish massage.’

‘Yes, oké’ zeg ik braaf. Waarna ik tegen Geert fluister dat hij zich heus wel weer mag aankleden. ‘Ze spreken hier de F uit als een P.’

Bestel Het Liefdesdagboek van Geert Kimpen en Christine Pannebakker. Tijdelijk voor ¤ 9,95 te bestellen op www.vrouwenpower.eu en www.geertkimpen.com