Lifestyle / Columns
Columns

Column Christine Pannebakker: Kom laten we gaan

Dat bleek ook vorige week weer toen Geert en ik een mail kregen van twee jonge vrouwen, Carijn en Hilde. Ze scheven dat ze een aantal jaar geleden bij een lezing van Geert waren geweest naar aanleiding van zijn boek De Kabbalist. De lezing had als titel: Stap voor stap van Wens naar Werkelijkheid. De twee vriendinnen gingen nog eens, en nog..En daarna ook nog naar de voorstelling Heimelijk Verlangen. Want er sluimerde iets wat ze concreet wilden maken. Een verlangen om de wereld beter te maken. Carijn en Hilde zetten alles opzij; banen, huizen, auto’s. En lieten de mensen van wie ze hielden achter in Nederland, wetend dat er elders op hen werd gewacht. ‘Het is onverstandig wat je doet’, zeiden mensen. Maar uit onverstandige mensen zijn de grootste veranderingen voortgekomen, wisten zij.

Geraakt door de armoede in het adembenemend mooie Nepal besloten ze om daar te blijven en zich in te gaan zetten voor kansarme kinderen en vrouwen. Inmiddels hebben ze een parel gecreëerd: de Namaste Foundation. Een stichting om vrouwen aan de andere kant van de wereld te helpen een onderneming te starten. Waarbij je gewoon achter je pc in Nederland een geit of een groentekraam in Nepal kunt kopen. Een kind een plaats in een weeshuis kunt geven. Of een steen kunt aanschaffen om een kindertehuis te laten bouwen.

Met een niet te stoppen passie werken Carijn en Hilde samen. Ze boeken het ene succes na het andere. Kinderen gaan naar school. Vrouwen zetten handtekeningen onder hun contracten. Wezen worden opgevangen. Stichting Wilde Ganzen steunt hen. De rivier stroomt. Want de droom wordt geleefd. En een wonder is geboren.

Wil je meehelpen om vrouwen en kinderen in Nepal een nieuw bestaan te geven? Bekijk het filmpje. Met de muziek van Walter Super en Tom Meulman; uit de voorstelling Heimelijk Verlangen.Dit najaar komt de voorstelling Heimelijk Verlangen met een workshop van Geert Kimpen en Christine Pannebakker in de Nederlandse theaters. Wie weet wordt ook jij geïnspireerd om stap voor stap jouw nieuwe werkelijkheid te creëren. www.vrouwenpower.eu