Dingen die alleen vrouwelijke roomies begrijpen

Lifestyle door Sascha
Overal haar, overal tampons, overal shampoo, overal parfum en overal elastiekjes. Allemaal dingen die te vinden zijn in een typisch vrouwenhuis met alleen maar vrouwelijke roomies. Iedere vrouw herkent deze dingen wel, right?

 
Elke dag logeren
Eigenlijk, als je het zo bekijkt, logeer je iedere dag weer opnieuw met je vriendinnetjes/huisgenootjes. Hoe leuk is dat! Vroeger kon je daar alleen maar van dromen.


Koelkast plunderen

’s Nachts na het stappen thuiskomen en verstandig genoeg geweest zijn om de snackbar voorbij te fietsen, om vervolgens thuis de koelkast leeg te plunderen en met een volle maag drunkie je bedje in ploffen.
 
Scharrel
Een gouden regel: als een huisgenootje een scharrel mee naar huis neemt; NIET STOREN! Pas als hij de volgende dag weg is mag er weer gepraat worden.
  
Spin
Het liefst bel je de hulpdienst voor het verwijderen van die walgelijke, zwarte, harige spin. Maar gelukkig zijn daar ook je roomies. Nee, zeker niet om die spin weg te halen, maar wel om je samen rillend te verplaatsen naar een andere kamer.
 
Haar
O-ve-ral HAAR. Maar echt overal. In het putje van de douche, in het putje van de wastafel, op de grond, op het aanrecht, in het eten… Oke. Dat laatste misschien niet, maar haren. Overal haren.

Chocola en wijn

Nog een gouden regel in een vrouwenhuis: permanent chocola en wijn op voorraad. En zo niet, dan wordt er gerend naar de supermarkt alsof je leven er vanaf hangt.


Serie-verslaving

Zodra er weer een nieuwe serie online staat, en dat zijn er nogal wat, moet deze absoluut gekeken worden met al je roomies. Lekker met z’n allen in bed onder een dekentje mét chocola.
 
Kledingruil
Hoe fijn is dat, samenwonen met drie huisgenootjes wil zeggen dat je ook beschikt over drie extra kledingkasten. Want alles wat zij aanschaffen, is indirect ook van jou.
 
Wc-bril
Héérlijk, die wc-bril blijft tot in de eeuwigheid naar beneden. Geen gezeur, geen gezeik, geen gemaar.
 
Fietsie lenen
Fietsen willen nog wel eens gejat worden. Of je neemt uit luiheid toch de bus en laat je fiets op het station staan. Maar gelukkig zijn daar je roomies waarvan je mooi even een fiets kunt lenen
 
Huisbaas
Samen staan jullie sterk. Thank god hoef je niet in je eentje tegen de huisbaas te strijden, maar vormen jullie een sterk team.
 
Weet jij nog typische dingen voor vrouwelijke roomies onder elkaar?