Deze dingen vergeten mannen even als vrouwen ongesteld zijn

Lifestyle door Mariëlle

Mannen snappen geen snars van ongesteldheid. Alsof jij er om gevraagd hebt om ongesteld te zijn. Alsof je zin hebt om chagrijnig te zijn? Alsof je naar een excuus zocht om niet te seksen? Het ligt helaas een stuk ingewikkelder.

Hij zielig? Omdat hij een weekje geen seks kan hebben? Nou poe, zielig hoor. Voor het gemak vergeet hij zeker even dat jij veel meer zin in seks hebt dan goed voor je is. Zonder dat je er ook maar íets mee kunt doen. Jij zit tijdens je ongesteldheid op het hoogtepunt van jouw seks drive, je kunt geen seks hebben want dat is vies en dan gaat híj - uitgerekend híj - mekkeren over hoe zielig hij is, omdat híj geen seks kan hebben? Ja, koekoek, en jij dan? Er is een hoop dat mannen even vergeten als vrouwen ongesteld zijn. Zo vergeet hij bijvoorbeeld de onderstaande punten.


1. Dat je poes hartstikke schraal wordt van al die 'troep' die het bloeden moet opvangen. In de reclame zien ze er inderdaad nogal lief uit, maar dat is allemaal schijn. En zoals we allemaal weten: schijn bedriegt.

2. En oja, als je dan net ongesteldheid-af bent, dan probeert hij het weer. Ja je wílt wel, maar het is daaronder dus nogal een beetje gevoelig.

3. Hij heeft geen idee hoe jouw dag eronder lijdt. Je moet overal rekening mee houden. Wist je dat sommige yoga-poses zelfs ongezond schijnen te zijn tijdens je ongesteldheid? Dat vertelde een yogi ons ooit. Het heeft met je bloedsomloop te maken.

4. Nee, we zijn niet altijd ongesteld als we chagrijnig zijn. En we zijn niet chagrijnig als we ongesteld zijn omdat we dan een gedoogd excuus hebben om ons achter schuil te houden. We zijn chagrijnig omdat onze hormonen een loopje met ons nemen.

5. Ongesteldheid is de duivel en wij zitten ermee opgezadeld. Vrouwen kunnen echt een beetje van persoonlijkheid veranderen omdat ze ongesteld zijn, puur door de hormoonschommeling.

6. Van die krampen word je ook bloedchagrijnig. Blóedchagrijnig ja. Die krampen kunnen zoveel pijn doen dat je niet eens normaal kunt lopen. Niks geen aanstellerij, het doet echt zoveel pijn en mannen hebben geen idee.


7. We eten heus geen chocolade omdat we onszelf zo zielig vinden tijdens onze ongesteldheid. Oké, vooruit, een beetje dan, want we zíjn ook zielig. Maar we eten chocolade omdat ons lichaam daar naar snakt. We hebben het nodig. Ongesteld zijn kost heel veel energie waardoor je lichaam snakt naar voedsel. En wat zit er in chocolade? Heel veel energie. You'll need it girl!

8. Zien we eruit alsof we hier op zaten te wachten? Alsof we dachten: 'vandaag heb ik echt zin om ongesteld te zijn'? Soms is het wel makkelijk dat je door middel van de pil of andere hulpmiddelen kunt plannen wanneer je ongesteld bent, maar dat betekent niet dat je het op dat moment ook wílt. Je kunt het niet eeuwig uitstellen, want het moet er een keer uit.

9. Dat je jezelf lelijker vindt dat bedenkt een man ook niet uit zichzelf. Je haar zit anders, je voelt je opgezwollen. Wat je in principe ook een beetje bent, want je houdt gevoelsmatige liters vocht vast. Dus de vraag of je bent aangekomen is totaal misplaatst en kan maar beter niet gesteld worden op zulke momenten.

10. Je wordt er doodmoe van. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Je moet er altijd aan denken dat je 'pluggen' bij je hebt, want anders heb je een grrroot (rood) probleem. En ja: je moet écht terug naar huis of langs de supermarkt of... whatever om dat probleem voor te zijn. Nee, je kunt er geen wc-papier in proppen. Auw.

11. Je kunt er niet altijd wat aan doen als je doorlekt. Soms kan er ineens een vulkaan ontploffen zonder dat je het door hebt.

12. Mannen willen ook nog weleens denken dat ongesteld zijn iets is om grapjes over te maken. We hebben nieuws: it is not!

Smeek jij ook weleens dat mannen ongesteld zouden kunnen worden?