Welkom: Engelen of hangjongeren?

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Het begint te schemeren, en terwijl ik daar zo zit met W en T krijg ik zin om te huilen. Het blijkt een hele bijzondere ontmoeting met deze twee lieve mensen. Omdat ik het gevoel heb dat ik helemaal mezelf kan zijn en dat ik alles kan bespreken, hoe gek of vreemd het ook voor een ander ook zou kunnen zijn, en dat allemaal zonder veroordeeld te worden. Veilig en warm, als een drie-eenheid. Huilen van blijdschap, het inmiddels bekende gevoel van herkenning, van thuiskomen, wat ik de laatste tijd steeds vaker mag ervaren.

Ik weet dat dit een magische avond is, vraag me niet waarom, maar het is het begin van iets moois. Waar het naar toe gaat? Geen idee, en ik voel een enorme warmte tegen mijn rug, alsof er een engel achter mij staat. Drie mensen die op exact dezelfde golflengte zitten, die elkaar helemaal begrijpen, zelfs zonder woorden, want veel praat ik niet die avond.

Twee dagen later, tijdens het schoonmaken, denk ik aan het grappige verhaaltje van W over engelen: ‘Die engelen hangen de hele dag maar een beetje op de bank, ze vervelen zich dood! Dus zet ze aan het werk! Vraag om hulp en je krijgt het!’ Zou het werkelijk zo simpel zijn? ‘Maar dan vraag je weer hulp van buitenaf, ik bedoel, dat is hetzelfde als hulp aan God vragen.’ Zeg ik. ‘Niet helemaal’, aldus W. Deze engelen zijn jouw engelen, zie het als een deel van jou, je hogere zelf.’

En wat betreft de rugzak die ik meedraag herinner ik me ineens de wijze woorden van Paul de Blot (Neyenrode). ‘Zie je bedrijf als een levend organisme.’ En stel dat vrOuw.nl een echte vrouw zou zijn. Hoe zou zij het dan vinden dat ik haar alsmaar zo zwaar vind?

En dat is precies waar het om gaat. Bewustwording, spiritueel denken of hoe je het ook wilt noemen, is zo ongelofelijk eenvoudig en simpel, dat ik het soms niet meer zie, terwijl het pal voor me staat. Omdat ik- en jij misschien ook- mezelf heb aangeleerd om ingewikkeld te denken.

Dus vrOuw.nl ik vind dat je een geweldige, krachtige vrouw bent! En wij zijn trots op je. Je straalt een enorme power uit en dat komt omdat zo veel waanzinnig mooie mensen energie in jou steken. Je bent een kanjer!

En nog simpeler is de uitspraak: ‘Het universum (God, de engelen, enz) zegt altijd ja.’ Heb je daar wel is over nagedacht? Ik bedoel, echt nagedacht?

Welkom!