Shoes in the city

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Ook al is het nu nog erg koud, de lente is wel al in aantocht. Tijd voor nieuwe schoenen dus, en om je voeten weer te laten zien.
De keuze is enorm!

J

J wordt getipt als meest logische en sterke opvolger van de retro-sportschoen. J. maakt handgestikte leren schoenen met een hippe zool die beslist niet duurder zijn dan merk-sportschoenen. Met een prijs van net onder de ? 100 zijn ze prima betaalbaar. De modellen van J. zijn behalve origineel en uitgesproken stylish, ook nog eens heel degelijk gemaakt. Nederlandse trendvolgers die buiten de landsgrenzen shoppen wisten dat waarschijnlijk al en in Engeland zijn ze daar ook al veel langer achter. Daar worden vooral celebs als Oasis, Black Eyed Peas, Faithless en Massive Attack regelmatig gespot met schoenen van J!

Afbeelding verwijderd door redactie

MAG

De creators van MAG komen dit seizoen met een heel nieuw loopconcept: walking on waves. De MAG WAVES houden het midden tussen een plateau en een sleehak en mogen zeker niet ontbreken in je garderobe. Dat je met zo?n hak het effect van extra lange en slanke benen creëert, hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Bij MAG hebben ze dit ook heel goed begrepen en daarom hebben ze deze trend vertaald naar een elegant, brutaal en origineel ontwerp. Een lekkere hoogte en toch supercomfortabel.

Afbeelding verwijderd door redactie

Jump

Origineel, jong, succesvol en... Chinees! Vier termen die je tot voor kort in die combinatie niet aan een Chinees product zou hebben opgehangen. Maar voor Jump gaan ze allemaal op. Een eigenwijs en jong merk dat vooral herkenbaar is aan de prints en materiaalkeuze zoals een ruige gewassen canvas. De opvallende schoenen zijn veelal uniseks met net iets meer op vrouwen gerichte modellen.
Jump is een nieuwkomer op de Benelux markt en sluit perfect aan bij de no-nonsense en casual streetwear van nu. In de VS hebben ze Jump al langer ontdekt en het merk is daar een overweldigend succes, en in Frankrijk, Italië en Engeland is Jump ook al aangeslagen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Phat Farm

In Amerika is het het Hip Hop merk Phat Farm ongelooflijk populair. Het brein achter dit lifestyle merk is Hip Hop Legend Russell Simmons, die Phat Farm ruim 12 jaar geleden op de markt bracht. Phat Farm heeft naast een kleding ook een sneaker lijn; van plain white (lage en hoge modellen) tot fel gekleurd, van klassiek bruin leer tot luchtige sportschoen. Dat deze schoenen aanslaan tonen dragers als Eminem, Ja-rule, Denzel Washington, Sean ?diddy? Combs, Sean Paul etc etc
Ook in Europa is het merk helemaal ontdekt. Vooral landen als UK, Frankrijk en Duitsland zijn al helemaal ingevoerd met dit Lifestyle label, en in Nederland begint het merk nu ook door te breken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Baby Phat

Van dezelfde ontwerper, Russel Simmons, is het merk Baby Phat, met wat elegantere modellen. Zo bevat de Spring/Summer collectie badstoffen sandalen met sleehak, enkellaarsjes met hoge hakken, flip flops met en zonder (kurken) sleehak, pumps met riempjes in zilver, goud, rood en geel en natuurlijk een sneakerlijn. De sneakers zijn uiteraard opvallend met luipaardprints, veel glans en het bekende logo. Ook zijn er (lage en hoge) sneakers met Oosterse invloeden in allerlei kleuren. Voor elke gelegenheid en voor ieders smaak, mits opvallend, sexy en glamorous hoog scoren bij jouw persoonlijke smaak.

Afbeelding verwijderd door redactie

Betty Barclay

De nieuwe slogan van Betty Barclay is ?Terug naar de natuur?. Etnische invloeden uit alle delen van de wereld bepalen het design en zorgen voor innovaties op alle gebieden. Sandalen, muiltjes en slippers verschijnen in een fantasierijk scala aan kleuren. Door neutrale kleuren als kaki, beige en bruin en pastelachtig roze, blauw- en groentinten is het kleurenpalet veelzijdig en tevens decent en rustig. Bij de zolen en hakken wordt met contrasten gewerkt; de ene keer gaat het om zeer platte sandalen met wikkelbandjes, de andere keer om espadrilles met wigvormige hakken in diverse variaties. Wiggen die in unikleuren bedrukt zijn of van een koord voorzien, vormen niet alleen de hak, maar fungeren ook als eyecatcher, evenals de overige vormen van de schoen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Timberland

Timberland presenteert voor de lente-zomer 2006 een reeks stijlvolle schoenen gekenmerkt door de zoektocht naar een eenvoudigere levensstijl. Het Lupine-assortiment is geïnspireerd op handgemaakte sandalen uit Firenze en bestaat uit sandalen met bandjes rond het been, slippers en teenslippers die mooi versierd zijn met bloemmotieven. Deze modellen zijn licht en duurzaam. Van eenvoudige, zachte mocassins, als de Oshawa, tot elegante sandalen: Timberland heeft een selectie zomerschoenen in huis die geïnspireerd is op de natuur, en die tegelijkertijd ook duurzaam is en voldoet aan de praktische eisen van ons moderne leven. Het Larkspur-gamma bestaat uit sandalen met bandjes en slippers in een ?nature meets city?-stijl. De stijl is elegant en modern. Getuige daarvan een model met een stevige, hoge sleehak uit bamboe. Daarnaast zorgen een lederen voetbed en de unieke Comforia -technologie van Timberland voor comfort, steun en bescherming.

Afbeelding verwijderd door redactie

Floris van Bommel

Bij Floris maken de felle kleuren van vorige zomer plaats voor kleuren met een matte, gepoederde of droge uitstraling. Het model Mellow Yellow is uitgevoerd in een ton-sur-ton kleurstelling. Zo wordt opvallend banaangeel subtiel ondersteund door leer in een lichtere geeltint op de neus. Het type Subtiel ?gekruid? sneaker is uitgevoerd in mooie, zachte natureltinten zoals anijs en cacao die worden opgelicht door met zorg aangebrachte accenten in lentegroen, petrol en kaneel.
Floris heeft ook nog teenslippers. Dit jaar is design echter een must. Geen glibberige voeten meer in plastic slippers, maar een goedgevormd, zacht suède voetbed! De wreef van de damesslipper combineert een robuuste bruine leren baan met een slanke, zilveren baan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Duo Boots

Tenslotte, wie nu koude voeten heeft en niet wil wachten op de voorjaarscollectie, kan een paar Duo Boots aanschaffen. Het speciale aan deze laars is, dat hij geschikt is voor dikke, smalle, stevige, gespierde, grote of normale kuiten. Met tot wel 21 verschillende kuitmaten, een grote selectie aan schoenmaten en een keuze uit schitterende nieuwe modellen voor 2005/06 is er voor elke vrouw de perfect aansluitende laars te vinden. Dus, ongeacht hoe dun, smal, sportief, gespierd, dik, breed, groot of normaal je denkt dat je kuiten zijn, je hoeft nu nooit meer voor de tweede, minder goed passende keuze te gaan. DUO BOOTS biedt 16 verschillende modellen die vallen in vijf verschillende categorieën. Er zijn klassieke, elegante, trendy, casual en halfhoge modellen verkrijgbaar. Op www.duoboots.nl vindt iedere vrouw dus haar favoriete stijl en de perfecte fit.

Afbeelding verwijderd door redactie

Volop keuze dus, in genoeg verschillende modellen en types. Binnenkort liggen ze allemaal in de winkel, al wordt de keuze waarschijnlijk wel erg moeilijk!