Zo ruikt tweedehands kleding weer als nieuw

Mode & trends door Chloe

Koop jij regelmatig tweedehands kleding op Vinted of in een vintage store? Dan heb je vast wel eens gehad dat er een muffe of onaangename geur aan de kleding hing. Even wassen zou je denken, maar helaas is dit niet altijd voldoende. Benieuwd hoe je tweedehands kleding weer als nieuw ruikt? Wij hebben het antwoord.

Tweedehands kleding shoppen

Anno 2023 is er niets geks meer aan om je kleding tweedehands te kopen. Het is voordeliger, beter voor het milieu en lang niet altijd nodig om iets nieuws te kopen. Helaas zitten er ook nadelen aan. Zo ben je afhankelijk van hoe de vorige eigenaar ermee om is gegaan. Zo kan kleding muf ruiken of naar rook. Niet heel fris, maar wij hebben daar een oplossing voor.

Laat het luchten

Voor je aan de slag gaat met dure wasmiddeltjes: laat de kleding eerst lekker luchten. Dit is de meest natuurlijke en effectieve manier om muffe geuren uit tweedehands kleding te krijgen. Hang de kleding op een droge dag lekker buiten. En niet voor een uurtje, want dat is vaak niet genoeg. Laat de kleding gewoon de hele dag of zelfs meerdere dagen buiten hangen.

Vaker wassen

Als kleding een muffe of nare geur heeft is één keer wassen vaak niet genoeg. Was de kleding daarom zo warm mogelijk voor minimaal drie keer. Daarnaast kan het niet goed wassen van tweedehands kleding ook andere risico's zoals schuft met zich meebrengen.

Stomen in de badkamer

Je hoeft je kleding echt niet naar de stomerij te brengen om het goed te laten stomen. Je kan dit namelijk ook gewoon zelf doen. Hang je kleding in de badkamer op wanneer je een hete douche neemt. Hierna kan je het lekker buiten laten luchten en ruikt het weer heerlijk fris.

Azijn

Is de geur er nog steeds niet uit of hangt er een sterke rookgeur in de kleding? Leg de kleding dan in een emmer azijn vermengd met water en laat het zo een nachtje staan. Was de kleding hierna twee keer en je geur moet verdwenen zijn.