De haat-liefdeverhouding die we met high heels hebben

Mode & trends door Sabine

Of we er nu op kunnen lopen of niet, elke vrouw heeft een stel hoge hakken in haar kast staan. De een heeft ze vaker aan dan de ander. En daar hebben we zo onze redenen voor. Elke vrouw heeft namelijk een haat-liefdeverhouding met high heels! 
 
Zoals we van mannen houden en ze tegelijkertijd ook heel erg kunnen haten, zo houden we ook van hakken. Je kunt vlinders in je buik krijgen van verliefdheid, maar het kan ook dat je je gezicht wanhopig in een plooi probeert te houden bij elke pijnlijke stap die je zet. Dit is de haat-liefdeverhouding die wij hebben met onze prachtige schoenen. 

Je krijgt er zomaar een paar centimeters bij wanneer je ze aan je voeten doet. Love it!

Maar ze zijn dan wel weer zo oncomfortabel. Zo heb jij bij het ene paar het idee dat je op glasscherven loopt en bij het andere paar heb je het idee dat je op de rand van de Himalaya staat te balanceren.
Hakken laten je kont dan wel weer goed uitkomen. Het is een soort natuurlijke kontlift. Hoewel, natuurlijk. We vragen ons soms wel af hoe natuurlijk het is om je voet in een hoek van 90 graden te wurmen. Maar je krijgt er wel echt hele mooie billetjes voor terug!

Maar je kunt er helaas niet bepaald goed op rennen. Wanneer je verwacht dat het weleens zo’n dag gaat worden waarop je moet rennen voor de trein, kun je beter kiezen voor je comfortabele sportschoenen.

Je gaat er vrouwelijker door lopen. Zelfs als je niet bepaald een hakkenloopster bent, je gaat er toch rechter door lopen en sierlijker door lopen!

Maar je verzwikt je enkel er wel sneller door. Hoe hoger de hak, hoe groter dit risico. Loop je sierlijk te paraderen door de straat, heeft je enkel er opeens geen zin meer in. We kunnen je vertellen dat dit niet echt een erg charmant tafereel is om te aanschouwen.

Hakken zijn dan wel weer ontzettend mooi. Je maakt een top entree wanneer je het schoeisel draagt.

Maar ons kikkerlandje verblijdt ons met hele ‘leuke’ klinkerstraatjes. Waar vaak allerlei gapende gaten op de loer liggen. Voor je het weet zit jij erin vast met je hak. Krijg dat ding er dan nog maar eens onbeschadigd uit!
 


Mannen draaien hun hoofd veel sneller om wanneer ze klikkende hakken horen. Het is toch best weleens leuk wanneer een knappe vent kijkt wanneer jij langsloopt.

Maar helaas zijn hakken niet geschikt voor elke gelegenheid. Je sportschoenen ook niet hoor, maar die kun je alsnog wel aandoen wanneer het glad is. Maar je hakken laat je dan toch echt liever in de kast. Tenzij je als een Bambi over het ijs wilt glibberen.

Ze zijn dan wel weer multifunctioneel. Je kunt zo’n hakje ook best chic op je boekenplank zetten als boekensteun. 

Waarom vind jij je hakken zo geweldig? En kun je ze de andere dag wel in de container gooien?