Chantal Thomass' Astucieuse

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Chantal Thomass

ontwerpt al sinds 1968 kleding. Ze begon ooit eens met een androgyne kledingcollectie, waarin vrouwelijke vormen verwerkt werden in excentrieke modellen. In 1975 was zij de eerste ontwerpster die lingerie als accessoire durfde te tonen. Lingerie werd door haar prêt-à-porter! Maar dat is nog niet alles! In 1979 vond ze opnieuw de panty uit en kleedde ze de benen van de dames met mystieke tekeningen. Ook introduceerde ze als eerste het comfortabele lycra.

Haar prêt-à-porterlijn was succesvol, maar toch stopte ze daarmee en koos ze de kant van de pikante en sensuele lingerie. Haar ontwerpen vallen onder couture-lingerie: Franse geraffineerde charme gecombineerd met luxe en op en top vrouwelijkheid. Chantal: "Ik maak lingerie voor actieve vrouwen, die graag hun vrouwelijkheid accentueren door iets origineels te dragen." Tegenwoordig ontwerpt ze ook een lijn voor Victoria's Secret.

Afbeelding verwijderd door redactie

'Astucieuse' - The Art of French Teasing

Haar lente/zomerlijn 'Astucieuse' won eind vorig jaar de prestigieuze Libresse Lingerie Award 2005. Deze onderscheiding wordt elk jaar toegekend aan een product dat vernieuwend is op lingeriegebied en een trend zet voor het komende seizoen. En die zet Chantal Thomass zeker met deze lijn! De jury van de Libresse Lingerie Award vond deze lijn op alle fronten bijzonder, maar met name omdat het met zoveel liefde en oog voor detail is gemaakt.

In deze lijn wordt een creatief spel gespeeld met materialen en stoffen. Er worden ouderwetse materialen gebruikt zoals baleinen, parelmoeren knoopjes en kanten pliss rushes. De lingerie is van soepel monostretch, mousseline en kant en krijgt hierdoor weer een moderne design uitstraling. Ook komt het androgyne van begin jaren 70 weer terug door de mannelijke elementen die toch in het oog springen bij deze lingerielijn: brede schouderbanden en het knoopsgatenband. Ondanks deze mannelijke elementen is de lijn in zijn geheel super vrouwelijk, zoals alleen Chantal Thomass dat kan bedenken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Astucieuse is verkrijgbaar in dramatisch ivoor en zwart.
Prijzen: bustier ?259,- * beugelbeha ?85,- * bandeau/balconnet beha ?95,- * bikinislip ?67,- * string ?62,- * jarretelgordel ?75,- * kouseband ?53,-

De genoemde lingerie is verkrijgbaar bij de betere lingeriezaak.
Verkoopinformatie: 035 - 6980315.

Afbeelding verwijderd door redactie