Hoe draag je? grote kettingen?

Mode & trends door Kimberly
Met maar één ketting kun je al een fashion statement maken. Maar hoe combineer je grote, opvallende kettingen? En welke ketting past het best bij jouw gezicht?
 
De statement necklace – het liefst met een beetje glim of een vleugje glans – kan je opfleuren als je even niet zo lekker in je vel zit. Toch moet je wel even goed bedenken hoe je ‘m combineert. De vuistregel: ga voor een opvallende ketting en laat de rest van je outfit simpel. Ons zusje Fashionscene geeft stijltips!
 
Look 1: de felgekleurde ketting
Olivia Palermo is wat ons betreft de Queen op het gebied van statement kettingen. De New Yorkse it-girl weet als geen ander hoe ze grote kettingen moet combineren. De felgekleurde ketting is onze favoriet: felle kleuren laten de teint van je gezicht namelijk helderder lijken, waardoor je een wakkere look krijgt. Match hem bijvoorbeeld net als Olivia met een witte blouse die je tot bovenaan dichtknoopt. De ketting draag je onder de kraag. Op deze manier geef je aan een mannelijk overhemd toch een vrouwelijke touch. 
 

 
Look 2: de ronde ketting
De trend op het gebied van statement kettingen: de collar necklace. Dit is een korte ronde ketting die op het sleutelbeen valt. Of je nu kiest voor een ingewikkelde gedraaide ketting of een metalen plaat zoals Ceryl Cole, deze kettingen combineren het mooiste met een blouse of top met een hoge halslijn. Ze vestigen de aandacht op je gezicht: dus een buikje of iets te grote borsten vallen minder op. Wil je juist de aandacht op je borsten vestigen? Dan ga je voor een wat langere ketting die tot net boven (niet op) je borsten reikt. 
 

 
Look 3: de lange ketting
Lange kettingen maken hun comeback. We zien ze deze zomer vooral in laagjes. Ze gaan goed samen met horizontale halslijnen: bijvoorbeeld een strapless top of een off shoulder top, zoals Pretty Little Liars-actrice Lucy Hale laat zien. Daarnaast combineren lange kettingen ook goed met lange en wijdere kleding, zoals een tuniek, een lange top of een maxi-dress. Heb je een rond gezicht? Dan staan lange kettingen je mooi. Is je gezicht langwerpig? Dan kun je wellicht beter voor een kort, rond modelletje kiezen. 
 


 
Kijk voor meer outfitinspiratie, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welke look vind jij het leukst? 
 
Beeld: Gettyimages, Reporters