Catwalkshow 'Anoiksis' by Tasch

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Natascha van der Wissel startte in 2003 met haar design agency MyLove-Engine, waar binnen het customized kledingmerk 'TASCH' werd geboren. Natascha is een echte creatieveling en gaat graag lustig aan de slag met kwasten, spuitbussen, verf en scharen om kleding en accessoires te re-stylen. In die twee jaar dat TASCH nu bestaat heeft ze de Amsterdamse modewereld al versteld doen staan met haar verrassende collecties 'Urban Sexy' (2004) en 'Fruits' (2005).

Haar nieuwste Spring Collection 2007 'Anoiksis' is een betuiging van haar persoonlijke en artistieke groei. Natascha heeft zich voor deze collectie laten inspireren door de Renaissance. De term "Renaissance" betekent letterlijk "wedergeboorte", doelend op Natascha's groei van collectie naar collectie. Een andere inspiratiebrok voor deze collectie is de Barok. Barok is plechtig en triomfantelijk; precies dat tikkeltje wat TASCH deze keer wilt uitstralen. Contrast is één van de kenmerken van de Barok, vandaar ook de keuze van de niet-kleuren zwart en wit.


Omstreeks 21.00 uur begon boven het vip-gedeelte vol te stromen met pers, genodigden, vrienden en naaste familie. Overige gasten en fashionista's werden beneden ontvangen, waar ook een catwalk geplaatst was. Iedereen was, geheel volgens de aangegeven dresscode, in het zwart/wit gekleed, wat een erg leuk effect gaf. De opwinding was duidelijk aanwezig bij de gasten. Wat had Natascha voor deze keer in petto? Zoals altijd liep ook deze catwalkshow fashionable uit qua tijd, maar om 22.00 uur was het dan eindelijk zo ver en kwamen de eerste modellen de catwalk op.De modellen zwierden over de catwalk en presenteerden de kleding met veel verve. Door veelvuldig gebruik van brokaat, satijn en kant deed het geheel heel vintage aan, maar dan wel in een modern jasje. De collectie bevatte veel vrouwelijke jurkjes en (ballon-) rokjes, sommigen gemaakt van een soort doorzichtige voile, wat erg sexy aan deed. De waardering voor sommige stukken werd uitgesproken onder een luid applaus en gefluit!De verschillende rondes werden aangekondigd door ondeugend dartelende dames, gekleed in een Tasch-shirtje, gewapend met een lollie. Eerst liepen de modellen boven enkele rondes en daarna begaven ze zich naar beneden. Ook daar werd de collectie soms onder luid gejuich en gejoel ontvangen. De show was veel te snel voorbij en op het eind betraden alle modellen het podium, samen met een super trotse Natascha. Tegen alle fashiongebruiken in, nam Natascha zelf even de microfoon en bedankte ze haar publiek en de mensen die deze show mogelijk hadden gemaakt. En toen was het tijd voor champagne!!

'Anoiksis' is een heel vrouwelijke, volwassen collectie geworden; echt één om heel trots op te zijn. En ik denk dat we in de toekomst nog heel wat van Natascha van der Wissel zullen horen!


Een supertrotse Natascha

Klik hier voor meer informatie: MyLove-Engine
Tasch werkt tevens samen met Stop Aids Now.