Ingeborg Steenhorst maakt Prinsjesdag Creaties

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Ingeborg Steenhorst is een jonge startende Nederlandse modeontwerpster, die zich heeft toegelegd op het ontwerpen van bijzondere modecreaties voor in het haar of op het hoofd.
De hele afgelopen week gonsde het op het Binnenhof dagelijks over de ontwerpster die beladen met kleurige hoedendozen vol bijzondere creaties, op privé afspraak langs ging bij politicas in het gebouw van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Het is vrij uitzonderlijk dat een jonge Nederlandse ontwerpster zoveel politicas tegelijkertijd mag kleden met een creatie voor Prinsjesdag. Steenhorst maakt hierdoor als ontwerpster misschien wel eens de carrière break-through van het jaar.

Afbeelding verwijderd door redactie

"Het is werkelijk waanzinnig hoe men op mijn creaties reageert", aldus Ingeborg Steenhorst. "Zou gauw vrouwen, maar ook mannen, mijn haar en hoofd creaties zien loopt het water ze figuurlijk in de mond. Het is net of men in een snoepwinkel naar de lekkerste snoepjes staat te kijken. Mijn creaties zijn echter geen hoeden maar eerder een soort sieraad of decoratie die je draagt op het hoofd of in het haar". Wat meteen opvalt aan de creaties van de ontwerpster is het gebruik van volle contrastrijke kleuren en de zeer bijzondere vormen. Haar werk is een feest op zichzelf en vormt door de bijzondere vorm voor een ware revolutie in hoedenland.

Afbeelding verwijderd door redactie

Voor haar creaties gebruikt de ontwerpster bijzondere materialen als zijdebloemen, gedroogde vruchten en bladeren van exotische planten, veel luxe veren, glaskralen, halfedelstenen, Swarovski kristal en uiteenlopende stoffen. Haar materialen verzamelt ze overal. Van antiekmarkten, verzamelaarbeurzen tot curiosawinkeltjes in binnen- en buitenland. Alle creaties worden volledig met de hand gemaakt en zijn allemaal unicas. Als koper wordt men dus de trotse bezitter van een unieke creatie waarvan er maar één van op de wereld bestaat. Naast dat men de creatie kan dragen kan men er ook van genieten als een op zichzelf staand mode-kunstwerk.

Afbeelding verwijderd door redactie

Op 30 september zijn de creaties van de ontwerpster te zien in het haar en op het hoofd van de modellen, die de couture winter collectie 2006 showen van de Nederlandse modekoning Sheguang Hú (www.hufashion.com) tijdens een modeshow in de Catharinakerk te Doetinchem. Zie voor meer creaties van Ingeborg www.chiquegothique.com