Op deze plekken vervaagt een tatoeage het snelst

Mode & trends door Laura

Droom je over een tattoo? Choose wisely! Ze zeggen wel dat een tatoeage permanent is, toch vervagen ze op bepaalde plekken vanzelf van je lichaam. Dat betekent dus eigenlijk zonde van je geld, tijd en pijn. Dus ga je binnenkort een tattoo nemen? Check even welke plek echt het langst mooi blijft zodat je no ragrets krijgt.

tattoos vervagen

Dat je eens in de zoveel jaar een tatoeage moet laten bijwerken, staat vast. Er zijn verschillende manieren waardoor een tattoo vervaagt. Blootstelling aan de zon, gewichtstoename, verslappen van de huid en wrijving. Ook als je je verse tattoo in de eerste weken niet goed verzorgd wordt, kan hij sneller slijten.

Vingers en handen

Kleine, lieve of grappige tattoos op je handen zijn immens populair, maar helaas vervaagt het ook weer snel. Voornamelijk op je handpalm of de binnenkant van je vingers. Deze plek komt natuurlijk de hele dag door in aanraking met allerlei dingen, waardoor de tattoo binnen een maand alweer verdwenen kan zijn. Bovendien zijn je handen nagenoeg de hele dag door blootgesteld aan de zon waardoor de inkt zijn kleur en intensiteit verliest.

 

When we have each other We have everything Family #NewInk #tattoo #fingertattoo

Een bericht gedeeld door Lydia Rose Bright (@lydiabright) op

Lees ook: 14 x de leukste tatoeages voor stellen - Tattoo Tuesday 

Binnenkant van lip

Lekker cheeky en handig zo'n geheime plek. Een inktversiering aan de binnenkant van je onderste lip is leuk, maar vanwege de dunne huid en het schrapen van je tanden is het van korte duur.

Gezicht

Weinig mensen wagen zich aan een face tattoo en dat is misschien maar beter. Behalve dat het hoge Mike Tyson-gehaltes heeft, slijt een gezichtstatoeage het snelst. Doordat je gezicht continu wordt blootgesteld aan het zonlicht, is de 'houdsbaarheidsdatum' slechts twee à drie jaar. 

Onderkant en hak van voeten

Nog een goede verstopplek voor een tatoeage is de voet. Een perfecte plek als je geen opzichtige versiering wilt of mag, bijvoorbeeld in verband met je werk. Helaas slijt ook een tattoo op een voet, vooral de onderkant, zijkant en tenen, snel. De 'levensduur' is ongeveer 1 tot 3 jaar.

 

#underfoot #underfoottattoo #mtltattoo @mtltattoo

Een bericht gedeeld door Gen, MTL Tattoo (@geme_tattoo) op

Lees ook: 8 x de meest bijzondere tattoos die BN’ers lieten zetten