Flitsende duik in het leven van Fiona Hering

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De columns van Fiona Hering heb ik al verschillende keren gelezen in TV Weekeinde jaren geleden. De modejournaliste schrijft hilarisch, maar is het nog wel leuk om van die verjaarde verhaaltjes te lezen in een nieuw boek? Dan is het toch oud nieuws? Of heeft de schrijfster bij het maken van de selectie er op gelet dat de stukjes lekker tijdloos zijn?

Tijdens het lezen ontdek ik meteen dat de tekst op de achterflap van De wereld van Fiona me een beetje misleid heeft. Het mag dan wel een selectie zijn uit de columns die ze sinds 1998 wekelijks voor TV Weekeinde schreef, maar de meeste daarvan komen uit 2005 of 2006. Er staan zelfs columns tussen van dit jaar. Gelukkig valt het dus mee met de hele oude meuk.

De wereld van Fiona begint meteen met een geweldige column over sterkapper Michael Shaun Corby. In Hollywood zijn ze dol op hem en Fiona ontmoet hem in Amsterdam. Geknipt wordt er niet, want dan zal ze er volgens de kapper uitzien als haar moeder. 'Nou ik heb een hele leuke moeder, maar hé , ik wil er niet eens als mijn eigen leeftijd uitzien!', schrijft ze. Föhnen doet ie wel én hoe. Halverwege de uitzending van RTL Boulevard, waarin Fiona al zes jaar als lifestyledeskundige verschijnt, gooit Albert Verlinde er een flink tempo in. 'Kom op Daphne, we moeten opschieten want Fiona's haar stort langzaam in.' Hilarisch! En dit is pas de eerste column in het boek.

Haar Napolitaanse ex-schoonmoeder Maria, dochter India Goldie, valse modevrienden A en B en tegenwoordig ook haar nuchtere liefje Giel zijn een vaste bron van inspiratie. We komen ze meerdere keren tegen in dit boek, waardoor je ook echt een beeld krijgt van de wereld van Fiona. Er is natuurlijk meer dan enkel haar werk in de modewereld. Misschien had het soms nog iets persoonlijker mogen zijn, maar haar columns over de modetips van Victoria Beckham, de terugkeer van Tom Ford en de nukken van Naomi Campbel had ik niet willen missen. Eén column mag in dit rijtje ook niet ontbreken, namelijk 'Grab a ranger'. Samen met een veertigtal andere modetypes is Fiona in Zuid-Afrika. Hier biecht modevriend M op dat hij op zijn zeventiende lag te krikken met de beste vriendin van zijn moeder. Hij heeft nog steeds contact met haar. 'Sterker nog, ik heb het nog een keer met het broertje van haar man gedaan.'. Kijk, dat zijn nu leuke avonturen.

Ik heb genoten van De wereld van Fiona. Fiona Hering schrijft vlot en beeldend, zodat je echt het gevoel hebt dat je mee vliegt door haar flitsende leven. Soms irriteerde ik me wel aan de zinnen waarin ze de Engelse en Nederlandse taal combineert. Gelukkig haalt ze daarmee de kwaliteit van haar boek niet onderuit.

Wil je kans maken op dit boek? Doe dan mee met onze prijsvraag: Win een kijkje in 'de wereld van Fiona'!

Afbeelding verwijderd door redactie

Fiona Hering
De wereld van Fiona
157 bladzijden
Uitgeverij: House of Knowledge
ISBN: 978-90-8510-389-9
Adviesprijs: 9,95 euro

Bestel Online!
De wereld van Fiona<br>Fiona Hering
De wereld van Fiona
Fiona Hering