Nooit meer een 'Bad Hair Day'!

Mode & trends door Redactie Ze.nl
De Krultang

Zorg voor een goede krultang! Wij hebben een tijdje geleden al eens geschreven over de Rowenta Brush Activ en die is ons zeer goed bevallen! Het vergt enige oefening, maar het resultaat mag er wezen. De hitte van een krultang verbreekt de waterstofverbindingen in je haar, waardoor je haar gemakkelijker in model te brengen is. Ook heet water en föhns verzachten de structuur van je haar. Let er wel op dat te veel hitte je haar kan beschadigen. Zorg daarom voor een krultang met een verstelbare thermostaat. Ook moet je haar even wennen aan zijn nieuwe structuur, dus laat het altijd even rustig afkoelen. Met een krultang maak je in een wip weelderige krullen in je futloze haar, waardoor je je meteen wat beter gaat voelen!

Verander eens van shampoo!

Je haar went op den duur aan je shampoo, met als gevolg dat het niet meer "werkt". En daarbij komt dat je haar steeds weer behoefte heeft aan andere verzorging, want ook je haar staat onder invloed van de seizoenen. Gebruik in de zomer - als je haar er normaal tot droog uitziet - een voedende, hydraterende shampoo. Is je haar vettig en slap? Neem dan een extra reinigende shampoo. Sommige shampoos - met bijvoorbeeld extra veel zeep - halen de natuurlijke oliën uit je haar, dus daar moet je je haar absoluut niet dagelijks mee wassen. Twee á drie keer per week je haar wassen volstaat voor een mooie, gezonde bos!

Lang haar in laagjes

Lang haar is weer helemaal in deze zomer! Maar zonder volume hangt het al gauw modelloos naar beneden. Laat je haar daarom in laagjes knippen, zodat je haar "beweegt" als je loopt. Laagjes rond je gezicht laten je gezicht goed uitkomen en van achteren ziet het er dan mooi 'vol' uit. Met je krultang maak je er natuurlijke golven in voor een prachtige coupe-avondje-uit. Een beetje lak en het blijft voor langere tijd perfect zitten.

Gebruik goede styling-producten

Sommigen zweren bij schoon haar, zonder iets erin. Maar als je dan een goedkope shampoo gebruikt, zit je haar gewoonweg niet mooi. Een beetje mousse, schuim of gel doet dan wonderen en laten je haar prachtig glanzen. Er is tegenwoordig een keur aan goede styling-producten te verkrijgen; voor elke haartype is er wel wat anders en het zijn ook nog eens producten die goed en verzorgend zijn voor je haar. Nu het warm en dus vochtig is bijvoorbeeld, wil van nature gekruld en golvend haar al gauw pluizen. Er bestaan diverse anti-kroesproducten (temmers) om dit tegen te gaan. Gebruik ze op nat haar en laat het door de lucht opdrogen. Goed gestyled haar blijft enkele dagen mooi zitten als je het voor het slapen gaan losjes opsteekt of maak twee vlechten (bij lang haar).

Laat je haar glanzen door het te föhnen

Spoel naar het wassen je haar af met koud water en föhn het dan droog en in model. Zet je föhn na het drogen op de koudstand en föhn nog heel eventjes je haar. Zo koelt het af en creëer je ook glans. Door koude lucht in combinatie met koud water trekken je haarschubben samen en gaan ze "liggen". Zo reflecteren ze meer licht. Je haar lijkt hierdoor dus meer te glanzen.

Enkele Vrouw.nl-links over haar en haarproducten:
Is fijn haar wel zo fijn?
John Frieda Radiant Red
Beauty Budget Tips
Blond, blonder, blondst
Elvive Nutri-Gloss
Blondes have more fun
Haaruitval bij vrouwen