Regenachtige mode

Mode & trends door Xandra
De herfst komt eraan! In Nederland staat dat bijna synoniem aan regen, regen en nog meer regen en omdat we er ook dan een beetje modieus uit willen zien, heeft Ze.nl de beste tips voor je.
 
Uitgelopen make-up, haar dat in slierten langs je gezicht hangt en kleding die als een vormloze, zeiknatte lap aan je lichaam plakt. Nee, een regenbui is zeker niet aan mij besteed. En dat terwijl de druppels tijdens de Nederlandse herfst- en wintermaanden vaker uit de lucht komen vallen dan me lief is.
 
Maar daar moet toch een oplossing voor zijn? Zelfs de grote namen uit de modewereld moeten last hebben van die regen. En waarom zouden ze er dan niets aan doen? Of zullen zij zo fashionable zijn dat ze zich bij het minste of geringste regendruppeltje een auto voor laten rijden zodat ze no way als een verzopen kat over straat hoeven? Ik geef ze geen ongelijk. Maar goed, daar hebben wij niets aan en daarom zet ik de beste regenproof items op een rijtje.
 
 
De paraplu
Het meest voor de hand liggende om te gebruiken tijdens een flinke regenbui is de paraplu. Je haar blijft droog, je make-up perfect en je kunt gewoon je oorspronkelijke outfit aanhouden. De paraplu houdt alle druppels boven je hoofd tegen. Alleen je schoenen moeten het misschien een klein beetje verduren, maar daar heb ik verderop in dit artikel een oplossing voor. Heb je geen zin om verschillende paraplu's te moeten kopen om ze bij elke outfit te laten passen? Kies dan een doorzichtig exemplaar. Net zo praktisch én past overal bij.
 
De regenjas
Google je 'fashionable regenjassen', dan zie je honderden kleuren en versies voorbij komen. Bloemen, streepjes of zelfs een panterprintje. Ze bestaan dus daadwerkelijk. Zo hebben Tommy Hilfiger, Burberry en Maison Scotch hele leuke exemplaren in hun collectie. Een regenjas is het perfecte excuus om een nieuwe jas te kopen, want zeg nou zelf: hier kun je flink wat gebruik van maken de aankomende maanden. Kies er wel eentje met een capuchon, want anders gaat je kapsel alsnog verloren in de natte ellende die regen heet.
 
De poncho
Geen zin om geld uit te geven aan een regenjas? Dan is de poncho een goede oplossing voor jou. De simpele doorzichtige versie heb je al voor een paar euro, maar ook op het gebied van poncho's kun je vele kanten op. Wat dacht je van een exemplaar met lieve lichtroze roosjes? Of ga voor iets stoerders en kies voor donkerblauw met een ruitjesdetail. 
 
Het regenhoedje
Niet erg goed voor je outfit, noch voor je make-up en misschien houd je er een ietwat plat kapsel aan over. Maar leuk is het regenhoedje wel. De ouderwetse zuidwester doet het hartstikke goed tijdens een flinke regenbui en je haar blijft er in ieder geval wel droog onder. Het is echter wel even zoeken naar een leuk, fashionable exemplaar, maar dan heb je ook wat.
 
De laarzen
De oplossing voor beschadigde suede schoenen en natte tenen: de regenlaars. En dan natuurlijk niet zo'n lelijk legergroen exemplaar die je vindt in verschillende bouwmarkten. Nee, de regenlaars stijgt al jaren in populariteit. Zo worden er vele celebrities gezien in een paar van het hippe merk Hunter, hoewel je daar wel flink wat euro's voor neer moet leggen. Een goedkoper exemplaar is dan misschien een aanrader.
 
Hoe bescherm jij je tegen de regen?
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.