Haartrend: Nordic Serenity

Mode & trends door Redactie Ze.nl
De megatrend

De schoonheid van eenvoud geeft ons direct een aangenaam gevoel van rust. Heldere lijnen. Transparante materialen. Geen atmosfeer. Kalme droomlandschappen. Deze zaken maken dat we alle overload aan onzinnige hi-techspullen overboord willen zetten en ons liever richten op de Zen-geboden voor rust en het prikkelen van de geest. De tijd lijkt langzamer te gaan. Stilte wordt veelbetekenend. Ineens zien we de grootsheid van de vredige oneindigheid van de hemel die de oceaan aanraakt. Terwijl we ook nadenken over oneindig kleine zaken, zoals die ene enkele regendruppel die in het rimpelloze meer valt en de impact van de steeds groter wordende cirkels die hieruit voortkomen. Op dat moment realiseren we ons dat alles wat we doen een effect heeft. We zien in dat we moeten zorgen voor de lucht die we inademen, voor het water dat we drinken, voor de voeding die we tot ons nemen. Dat we eerder moeten geven om de hele mensheid dan om onszelf. Dat we techniek moeten gebruiken voor goede zaken.

Trendbeeld

We zoeken naar een poëtisch minimalisme in glanzende stoffen en nieuwe mode-understatements. We verfraaien onze huizen met aangenaam organische vormen en onze omgeving met nieuwe ergonomische modellen en verzekeren ons ervan dat onze gebouwen de natuur nooit zullen tegenwerken.


Haarmode

Engelachtig vrouwelijk glanst het haar van puurheid en gezondheid, als de schittering van een aureool. De look wordt getypeerd door koele, lichtblonde tinten in combinatie met de meest zachte highlights en lowlights. Contrasten zijn tot een minimum beperkt, waardoor het kleureffect een verbluffende uitstraling geeft. De coupes zijn zacht en vloeiend van vorm, omhelzen het hoofd en vallen dan op de schouders. Bij kleine gedeelten is het haar kortgeknipt om de algehele lengte te benadrukken. Andere delen hebben wat beweging om het steile van de rest te accentueren.

www.wella.com