Report finale ModelMasters Holland's Next Topmodel

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Onder toeziend oog van hun toekomstige werkgever ModelMasters, diverse sponsoren, deelneemsters van voorgaande edities van 'ModelMasters Holland's Next TopModel', vele BN'ers, vrienden en familie moesten Christa, Kim en Sabrina laten zien dat zij de catwalk beheersten als geen ander. Het was een zinderende finale, waarbij de drie dames haute couture van Nederlandse ontwerpers showden. De eerste run was een regelrechte uitdaging, want onder de prachtige kleding van Mada van Gaans droegen zij enorm hoge hakken. Tussen de eerste en tweede run hadden zij ook maar veertig seconden om zich om te kleden; net zoals het soms bij de "echte" modeshows gaat!

De tweede run liepen zij in speelse outfits van Daryl van Wouw, die vol hingen met riemen. Voor de derde run kwamen de dames op in zwarte capes, met daar onder de extravagante witte tulen jurken van Jan Taminiau. Deze run zag er erg professioneel uit, heel artistiek, ook qua make-up en haar. Sabrina's ijzige blik paste perfect in dit plaatje; zij liep trouwens erg goed, vooral in het begin. De schoenen onder deze outfits waren voor Kim en Sabrina nóg hoger dan die van de eerste run. Je kent ze vast nog wel van Naomi Campbell's beroemde catwalkval. Christa hoefde niet op zulke schoenen te lopen, want haar maat was er (gelukkig) niet.

Ook de vierde run was moeilijk, want Ilja Vissers jurken sleepten letterlijk over de grond. Christa, die wat traag liep, ging hierdoor nog langzamer lopen. De andere twee dames hadden er beduidend minder moeite mee. Voor de vijfde en laatste run werden de dames gestoken in droomjurken van Percy Irausquin. Vooral de jurk van publiekslieveling Kim was een droom om te dragen. Haar bordeauxrode jurk sprong er écht uit in vergelijking met de andere twee jurken en velen in de zaal zagen dit pronkstuk dan ook als hét klapstuk van de avond. Of deze jurk ook gedragen werd door de winnares, durfden sommigen alleen maar te hopen.

Tijdens het juryberaad liepen de overige negen deelneemsters ook nog even de catwalk op en neer, allemaal gekleed in Vero Moda. Vooral Bodil, die de finale nét niet haalde, kreeg een daverend applaus. Hierna kwamen Christa, Kim en Sabrina op in elegante zwarte avondjurken van Mart Visser. Voordat de jury de punten gaf, liet presentatrice Renate Verbaan eerst de vijftig punten zien van de kijkers thuis. Per sms konden zij een stem op hun favoriet uitbrengen. Kim stond meteen met kop en schouders bovenaan met maar liefst veertig punten! De jury had ook vijftig punten te verdelen, waarvan de eerste twintig naar Christa gingen, die daarmee op 25 punten kwam. Het verlossende antwoord kwam uit de envelop van 'ModelMasters Holland's Next TopModel'-presentatrice Yfke Sturm. Haar punten gingen naar Kim en daarmee werd Kim met vijftig punten in da pocket 'ModelMasters Holland's Next TopModel 2007'!

Na afloop waren Yfke Sturm en winnares Kim helaas niet beschikbaar voor interviews, want zij moesten - onder politie-escorte - meteen naar de Jensen!-studio in Hilversum. Wel spraken wij nog even met de juryleden Rosalie van Breemen, Carli Hermès, Karin Swerink van Glamour en Mariana Verkerk. En natuurlijk ook met de 'verliezende' dames Christa en Sabrina...

Klik hier door naar onze filmreportage.