De Glamourcode

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Serena Balcon is de jongste van de vier zusjes. Zij is actrice en staat volop in de belangstelling van de paparazzi. Met haar divagedrag maakt ze zich niet bepaald geliefd. Dit gedrag betekent dan ook uiteindelijk het einde van haar relatie en het begin van een jaar vol tegenslagen, zowel in haar carrière als in de liefde.

Camilla Balcon kun je de meest ambitieuze zuster noemen. Ze is een goede advocate en overweegt een politieke carrière in het Britse parlement. Haar relatie met Nathaniel Montague, de meeste begeerlijke vrijgezel van Londen, krijgt een serieuze wending als hij haar tijdens een tripje naar Genève ten huwelijk vraagt. Het feit dat Nate haar politieke ambities niet echt serieus neemt doet haar echter twijfelen aan hun liefde. En dan is er nog het grote geheim dat ze met zich meedraagt en dat ervoor kan zorgen dat al haar dromen in duigen zullen vallen.

Venetia Balcon is de meest rustige zus. Zij is binnenhuisarchitect en heeft een goede reputatie opgebouwd met haar bedrijf. Ze is getrouwd met de rijke Jonathon von Bismarck en probeert al geruime tijd zwanger te raken. Haar man is hierin helaas niet zo geïnteresseerd en door een verschrikkelijk ongeluk ontdekt Venetia de reden van de desinteresse van haar man.

Cate Balcon begeeft zich dagelijks in de wereld van glitter en glamour dankzij haar baan als hoofdredacteur van de glossy Class. Dankzij haar achtergrond beweegt zij zich moeiteloos in de wereld van de mode, maar diezelfde achtergrond zorgt er ook voor dat zij haar baan kwijtraakt. Is dit het einde van haar carrière of juist het begin van een nieuw leven vol spannende uitdagingen?

En dan is er nog Lord Oswald Balcon, de vader van de meisjes. Het is zijn levensdoel om zijn dochters tot de grond toe af te branden, liefst in het openbaar. Nooit heeft hij een goed woord voor ze over en trots is hij al helemaal niet op ze. Daar komt bij dat hij het familiefortuin langzaam maar zeker ziet slinken en hij probeert dan ook op diverse wijzen aan extra inkomsten te komen om zijn levensstijl te kunnen handhaven.

Na het jaarlijkse kerstbal wordt Lord Oswald dood gevonden in de slotgracht van Huntsford Castle en de zusjes weten niet of ze nu verdrietig of opgelucht moeten zijn. Hier lang over nadenken is helaas niet mogelijk want plotseling meldt zich schrijver David Loftus. Deze man werkte aan de memoires van Lord Oswald en is ervan overtuigd dat een van zijn dochters hem vermoord heeft. Nu heeft ieder van de vier zusjes wel een motief om hun vader te doden, maar of dit ook zo is lees je in De Glamourcode.


Afbeelding verwijderd door redactie

Tasmina Perry was werkzaam als advocaat voordat ze voor diverse bladen ging werken. Al snel won ze The New Magazine Editor of the Year Award. Ze werkte voor Heat, Glamour, Marie Claire en nu zit ze in de hoofdredactie van Instyle Magazine. De Glamourcode is haar eerste boek. Haar tweede boek Goldiggers (Engelstalig) komt later dit jaar uit.

Dit is echt een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie. Het staat bol van de intriges, sex, glitter en glamour en speelt zich af in een wereld die de meeste mensen niet kennen. Het boek begint met de dood van Lord Oswald en dan volgt een beschrijving van de boeiende levens van de vier dames. Uiteraard wordt pas tegen het einde duidelijk wie Lord Balcon nu van zijn kasteel heeft geduwd. De uiteindelijke dader is een echte verrassing. Voor de liefhebber van dit genre is De Glamourcode een echte aanrader. Ik verheug me dan ook al op het tweede boek van deze schrijfster.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tasmina Perry
De Glamour Code
544 bladzijden
Uitgeverij: Sijthoff
ISBN: 9024559391
Adviesprijs: 17,50 euro

Bestel Online!

De glamourcode
Perry, T & Tim Perry