Liegnieuws: 'Fashionista's' geven mening over niet-bestaande ontwerpers

Mode & trends door Kristie

Fashionista's die naar de New York Fashion week komen, zullen wel alles van mode en ontwerpers weten, toch? Niets is minder waar. Talkshowhost Jimmy Kimmel laat zien hoe nep de modewereld is.

Jimmy Kimmel is echt een man naar ons hart, want eindelijk wordt er gekeken naar hoe belachelijk sommige catwalkmodellen er eigenlijk uitzien. En daarnaast onthult hij ook dat er lang niet zoveel mensen zijn die verstand van mode hebben...


Jimmy Kimmel neemt aan dat hij gewoon weinig van mode weet, en dat de bezoekers van de New York Fashion Week wél weten waar ze over praten... Maar niets is minder waar. Hij heeft een crew naar de New York Fashion Week gestuurd met een lijst van verzonnen ontwerpers. Toch gaven de fashionable bezoekers vrolijk hun mening over de nieuwste collectie van een niet-bestaande ontwerper. De modeliefhebbers antwoorden semi profi en doen net alsof ze er alle verstand van hebben. Om als een echte pro over te komen, liegen ze op televisie alles bij elkaar, aldus AD.

It's called fashion, look it up

De ondervraagden twijfelen even en antwoorden dan toch maar: “Oh yeah, he’s cool” en geven opeens een stuk minder uitgebreid antwoord dan voorheen. De kleding van niet-bestaande ontwerpers is gewoon net zo mooi als dat van echte ontwerpers. Eigenlijk hadden we dus allemaal wel een echte fashionista kunnen zijn...

De presentator laat op het eind nog een foto zien van een man op de catwalk, maar dan met een watermeloen op zijn hoofd. Vervolgens krijgt hij als bijdehante reactie “It’s called fashion, look it up.” Hilarisch! Daarna laat hij een catwalkmodel zien met een hondendrol op haar hoofd. Ook dit is volgens een fashionista een 'echt model, omdat de drol haar niet direct opviel'. Dus.

Bekijk de hilarische video hieronder.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Wat vind jij ervan dat er zoveel neppe mensen in de modewereld zijn?