J'adore Lady Diana...

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Aan de outfits - nu nog als toile (proefmodel) ? hebben de ontwerpers stuk voor stuk een eigen creatieve interpretatie gegeven van datgene wat de legendarische Lady Di gedragen zou kunnen hebben, mits ze nu nog in leven zou zijn geweest.

Zo koos ontwerper Jan Taminiau voor een jurk die de veelzijdigheid van deze prinses nog sterker onderstreept, laat designduo END een 'Hollywood-rode-loper-moment'" zien en zet Bas Kosters zijn mythische creatie op een sprookjesachtige manier kracht bij. Joline Jolink liet zich inspireren tot het maken van een sensuele cocktailjurk, waarbij de visie van collega Daryl van Wouw een verfijnde melange tussen een klassiek silhouet en een edgy touch laat zien.


Met een zeldzame Colombiaanse lelie, die symbool staat voor vrede, hoopt Mada van Gaans de natuurlijke, zachte kant van Lady Di te kunnen benadrukken, terwijl de ontwerpers Oscar Suleyman de Boerka als uitgangspunt namen, dit ter nagedachtenis aan de relatie van de prinses met de islamitische Dodi Al Fayed. Een compleet andere variant komt van publiekslieveling Percy Irausquin, die zijn eigentijdse Diana zou hullen in een avondjurk met fraaie strikdetails.


Hoewel de ontwerpen nu nog als proefmodel (toile) te bewonderen zijn, zullen zij later dit jaar in een ultraluxe goudkleurige versie tijdens een veiling verkocht worden, waarbij de opbrengst ten goede komt van het Nederlandse Rode Kruis.

Om zowel het publiek als de media in de gelegenheid te stellen om deze prachtige toiles van dichtbij te bewonderen, exposeert AvantGarde de ontwerpen tijdens de Amsterdam International Fashion Week op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli in de gloednieuwe vestiging van Ici Paris XL aan de P.C.Hooftstraat te Amsterdam. Overigens zijn alle foto's van dit bijzondere project te zien in de augustus-editie van AvantGarde.