Esprit goes X-mas

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De collectie van Esprit is deze winter klassiek, tijdloos en elegant. Je ziet elementen uit vorige decennia terugkomen in een nieuwe, eigentijdse versie. Zo zijn de strakke silhouetten van de jaren zestig een belangrijke inspiratiebron. Er wordt veel contrasterend zwart en wit gebruikt en er zijn grafische prints, die in een modern jasje zijn gestoken. De grote mode-iconen van de jaren veertig en vijftig - Audrey Hepburn, Jackie Onassis en Grace Kelly - hadden ieder een unieke stijl. Esprit speelt hier op in door te spelen met mannelijke en vrouwelijke elementen.


Daarnaast zie je de invloed van diverse culturen en tradities terug in uiteenlopende decoraties, die op creatieve wijze zijn gecombineerd. De gestructureerde stoffen trekken de aandacht en vragen erom aangeraakt te worden. Verder zijn er romantische en zachtaardige aspecten, waarbij de nadruk ligt op ingetogen en vrouwelijke details. In de collectie zijn ook traditionele Engelse patronen en stoffen te vinden, zoals klassieke wollen ruitjesstoffen in een nieuwe context. Nieuwe verhoudingen bepalen de look: strakke broeken met lange tops of tunieken met minirokjes en leggings. De stoffen voelen zacht en behaaglijk aan en de kleuren van de collectie zijn gebaseerd op de veelzijdigheid van de natuur.


In de X-mas Highlights-collectie van Esprit vind je de kenmerken van de wintercollectie natuurlijk terug. Er zijn soepel vallende jurkjes, maar ook glimmende ballerina's en mooie accessoires zoals stoere riemen en tassen. Om je er ook onder je kleding op en top feestelijk te laten uitzien, is er zelfs aan lingerie gedacht. Als je dus nog op zoek bent naar een last-minute outfit, moet je zeker even bij Esprit gaan kijken!

Wil je meer informatie, kijk dan op www.esprit.com.