Het winkelen van vroeger

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Nu de Amsterdam International Fashion Week in volle gang is en je de meest moderne textielcreaties voorbij ziet komen, kun je je bijna niet meer voorstellen hoe het vijftig of zelfs honderd jaar geleden met de Nederlandse mode gesteld was. Wat hing er in de etalages en welke namen en merken vertegenwoordigden toen de markt? In het boek In de Winkel van Sinkel is alles te koop lees je alles over de detailhandel van vroeger tot nu.

Ooit geweten dat in 1822 de eerste Winkel van Sinkel zijn deuren opende in Amsterdam? Hier kon men voor het eerst tegen vaste prijzen kleding uit voorraad kopen. En wist je dat Nederlandse dames in 1886 al met korsetten van de Hunkemöller rondliepen? In die tijd was ons land wel nog een walvisvarende natie en zaten er walvisbaleinen in het ondergoed. In In de Winkel van Sinkel is alles te kooplees je alles over de geschiedenis en de bijzondere verhalen achter winkelketens als deze.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Behalve over kledingzaken en warenhuizen, gaat dit boek ook over het ontstaan van de supermarkten. Vanaf de jaren vijftig raakte de vertrouwde kruidenierswinkel in een stroomversnelling en ontwikkelde zich tot supermarkt met zelfbediening uit een voorverpakt assortiment. De Gruyter en Albert Heijn waarin hierin belangrijke pioniers. Maar ken je ook nog Simon de Wit en De Coöp? Ook deze supermarkten hebben lang deel uitgemaakt van de Nederlandse levensmiddelenconcerns.

In de Winkel van Sinkel is alles te koop is een erg leuk en interessant boek. Naast de bijzondere verhalen bevat het boek prachtige ouderwetse foto’s, waardoor je een duidelijke impressie krijgt van hoe het vroeger was. Het boekje heeft een leuk klein formaat en een mooie soft-cover, waardoor In de Winkel van Sinkel is alles te koop echt een boekje is dat zowel oma, moeder als oudere dochter leuk vinden om te hebben.

Afbeelding verwijderd door redactie

In de winkel van Sinkel is alles te koop
Art de Vos
238 bladzijden
Uitgeverij Scriptum
ISBN 978905944798