Nieuws voor in de keuken!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Bij de Kitsch Fabriek moet je zijn voor leuke cadeautjes voor in de keuken. De drie producten die wij geselecteerden, heb je voor nog geen tientje al in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Cookie Cutter Holland (¤ 7,95)? Deze leuke driedelige set ,met daarin een molen (9cm), tulp (5cm) en een koe (5,5cm) is in de keuken te gebruiken, bijvoorbeeld bij het bakken van koekjes. Maar ook buiten te keuken kunnen deze vormen bij allerlei knutseldoeleinden gebruikt worden. Ook leuk is de Holy Toaest (¤ 2,95). Met deze stamper, druk je de afbeelding in je brood en roosteren maar. Maar de Frozen Smiles (¤ 6,50) zijn misschien wel het leukste. Zo kun je ijsklontjes, jelly's of chocolade in de vorm van een gebitje maken.


Kookinnovatie

toont ons drie nieuwe producten. Zo is er de vleeshamer met omkeerbare kop (afbeelding 1, ¤ 29,95), de verstelbare kaassnijder van rvs (afbeelding 2, ¤ 14,95) waar je dunne en dikke plakken kaas mee kan snijden van zowel harde als zachte kaas, en de grappige notenkraker 'Davy Crackit' (afbeelding 3, ¤ 19,95).


Ook in de keuken willen we mooi zijn en dat kan met deze gadget van Wonenmetlef.nl. Deze rode Argentijnse schort, gemaakt van rood katoen met daaroverheen een laag kant, plooien onderaan en afgezet met een zwarte satijnen bies, van Cool Cooking maakt van koken een vurig Argentijns feest. De schort kost ¤ 24,95 en de ovenwant heb je voor ¤ 8.50.


Bij CuliShop.com vinden we hippe keukenspullen. Sinds kort verkopen zij ook de cocktails van Stirrings. Stirrings is de cocktailhit uit New England, Verenigde Staten. De Stirrings lijn bevat eigenlijk alles voor de cocktail, behalve de alcohol. Dit betekent kant en klare Cocktail Mixers, in de meest fantastische smaken van de klassieke cocktails van de wereld, die eigenlijk al helemaal klaar zijn. Je kunt ze dus 'alcohol vrij' schenken, maar wil je de real deal, dan staan op de prachtig vormgegeven flessen de aanwijzingen om een perfecte cocktail te maken. Verder vind je op CuliShop.com: heel veel recepten, leuke wetenswaardigheden en ga zo maar door.

Afbeelding verwijderd door redactie

Pannen.nl heeft voor ons ook een aantal leuke spulletjes verzameld. Denk dan aan een uit Tunesië afkomstige olijfhouten vijzel (¤ 32,50), het prachtige saladecouvert (¤ 39,00) uit India dat gemaakt is van waterbuffelhoorn, de digitale thermometer (¤ 19,50) of de pizzaoven (¤ 139,00) die een veel hogere temperatuur bereikt dan gewone overs en is voor zien van een stenen bakplaat, hierdoor kunt u pizza's maken met hetzelfde resultaat als in een traditionele houtoven.

Afbeelding verwijderd door redactie

Verder vinden we op deze site ook de handige microplane rasp (¤ 28,95). Deze rasp is afkomstig uit de houtbewerking, maar inmiddels onmisbaar voor in de keuken. De fijne rasp raspt zonder moeite onder andere harde kaas, zoals parmezaan, chocola, nootmuskaat, citrusschil, knoflook en gember. Nog zo'n item dat altijd van pas komt, is de calphalon sauteerpan (¤ 129,00), deze pan van hard-geanodiseerd aluminium is ideaal voor twee biefstukjes, risotto of pastasauzen. De pan is zo hard dat je er met metaal in kan werken en kan schoongemaakt worden met een schuursponsje en VIM. Maar het leukste item uit de shop is de pastaman Al Dente (¤ 17,50). Je stopt het mannetje bij de pasta in het kokende water en na een aantal minuten zingt hij een deuntje om aan te geven of de pasta klaar is.