Mode met een hoofdletter M bij Viktor & Rolf

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Geheel in stijl, in mijn Viktor & Rolf for H&M'etje dus, treed ik met een bonzend hart de hal van de Grand Salon binnen. Een perfect gekapte en opgemaakte dame wijst me de weg. In haar haast vergeet ze echter haar tas. Ook een V&R uiteraard. Ik wil haar nog achterna rennen, maar ze is al weg. Ze laat me achter in een lege hal, die enkel gevuld wordt door de heerlijke geur van Flowerbomb. Nou ja, misschien kom ik haar dadelijk nog tegen.


Dan valt het me pas op dat ik de enige ben. Zou ik te vroeg zijn? Ik kijk op mijn horloge. Dan zou die dame toch wel iets gezegd hebben? Ik neem een slokje van mijn champagne en schuifel de Grand Salon in. Nee, ik ben niet te vroeg. Hoewel ik het enige publiek ben, knalt de muziek uit de luidsprekers. Ik ga snel zitten, front row en zet mijn zonnebril af.

De modellen benen over de catwalk. Op schitterende plateaus. Veel kleur dit keer in de collectie valt me op. En lekker veel alternatieve vormen, zoals we van V&R gewend zijn. Het is genieten dit, al dit prachtigs. Mode met een hoofdletter M.


En zoals bij alles wat geweldig is, gaat het veel te snel voorbij. De modellen applaudisseren voor de designers. Ik klap enthousiast mee. Maar dit is niet alles. Ik word naar een zijdeur geleid. Ik mag een kijkje nemen backstage. Spannend! Hier is een ontlading van spanning duidelijk voelbaar. Modellen kleden zich snel om om naar de volgende show te gaan. Een walhalla van make-up en haarspullen ligt overal verspreid.

Verwonderd over de wereld die normaal achter gesloten deuren blijft, dwaal ik rond in het Viktor & Rolf-imperium. Even de geur opsnuiven in de parfumerie en tot slot het hoogtepunt. Een ontmoeting met de twee identieke heren zelf. Ik ben in de zevende hemel. Wat een avond!


Ook zo’n onvergetelijke ervaring opdoen? Ga naar http://www.viktor-rolf.com en beleef de online modeshow van de Funny Face-collectie 2009 van Viktor & Rolf zelf.