Dit zijn dé trouwjurken trends voor zomer 2022

Mode & trends door Paula Heeger

De coronaregels gelden niet meer en dat betekent dat het tijd is voor heel veel feestjes. En, niet te vergeten, bruiloften. Ben je deze zomer uitgenodigd voor een bruiloft of heb je zelfs je eigen summer wedding? Of je nu gaat trouwen voor de wet of een groot feest gaat houden, je wilt ongetwijfeld een mooie trouwjurk aan. Dit zijn de trouwjurken trends voor de zomer van 2022.

trouwjurken trends 2022

Trouwjurken trends zomer 2022 #1 - Jurken met strikken en andere details geïnspireerd op ballet 

Als eerste bij zien we bij trouwjurken trends dat er veel jurken met strikken zijn. Stikken en linten zien we natuurlijk wel vaker terug, maar deze zomer zien we veel details terug in de jurken die geïnspireerd zijn op balletdansers. Denk aan zachte pasteltinten, tule en halslijnen die doen denken aan balletpakjes. Perfect als je voor een klassieke jurk wilt gaan, want dan kun je de ballettrend doorvoeren in de linten en details zoals pailetten. Als je wilt uitpakken kun je voor een meer voluminieuze jurk gaan á la de tutu van een ballerina.

Trouwjurken trends zomer 2022 #2 - De korte trouwjurk 

Trouwen doe je meestal in een lange witte jurk, maar ook de korte witte trouwjurk is in opkomst. In de fashiontrends zien we steeds meer elementen van de jaren '60 en '70 terugkomen en ook de A-lijn jurk hoort daarbij. Heel sixties! Denk hierbij een een trouwjurk die net boven of net op de knie valt en een nette halslijn heeft. Ook zien we halslijnen met veel sieraden om de A-lijn jurk meer chic te maken.

Trouwjurken trends zomer 2022 #3 - Pastel 

We zien pastel eigenlijk ieder jaar terugkomen, maar qua trouwjurken trends is het dit jaar meer dan ooit. Die pastelkleurige jurkjes zijn vooral helemaal on trend geworden door Netflix-serie Bridgerton. Zo zagen we al dat regencycore een nieuwe trend is, waarbij veel korsetten en blouses met bloemenprint worden gedragen. Bij de trouwjurken zien we dit terug in de pastelkleurige jurken die steeds meer verkrijgbaar zijn. Vooral lichtgeel, zachtgroen en lila zijn populair. Ideale kleuren om als bruidsmeisje te dragen, maar ook als je als bruid net even iets anders wilt dan het klassieke wit.

Trouwjurken trends zomer 2022 #4 - Zichtbare korsetten

De Bridgerton-trend blijft nog even stand houden, want naast pasteltinten zien we ook veel korsetten terug bij de trouwjurken trends. Soms een beetje doorschijnend als bovenkant van de jurk, soms als zichtbaar korset met touwtjes. Een strak bovenlichaam voor een jurk is in ieder geval helemaal on trend

Trouwjurken trends zomer 2022 #5 - Bloemen, bloemen, bloemen

Er zijn altijd bloemen op een bruiloft - van bruidsboeket tot bloemen om de zaal aan te kleden. Ook qua trouwjurken trends zien we overal bloemen terug. Denk aan subtiele bloemetjes op de sluier of als detail in het kant op de jurk. Het is maar net wat bij je past. Als je uit wilt pakken kun je voor een jurk met een een overvloed bloemetjes kiezen op het bovenlichaam. Ook in voluminieuze jurken kunnen bloemetjes subtiel worden verwerkt. We like!

Beeld: iStock